Adıyaman'da "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"

- AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Karagöl: - "Adıyaman'ın sorunlarını Ankara'da masa başında çözmüyoruz. Adıyaman'a gelip yatırımcılar ve halka soruyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman'da "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"
ADIYAMAN (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl, Ankara'da masa başında Adıyaman'ın sorunlarını çözmediklerini belirterek, "Adıyaman'a gelip yatırımcılara, halka soruyoruz. Şehirlerle ilgili atılacak adımların buradan çıkmasını önemsiyoruz." dedi.

Karagöl, partisince Türkiye Petrolleri toplantı salonunda düzenlenen ''Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu'' kapsamında Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, teşkilat yöneticileriyle bir araya geldi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen forumlarla kentlerin beklentilerinin tespit edilmesinin amaçlandığını belirten Karagöl, "Adıyaman'da, orta ve uzun vadede ne yapılması gerekiyor, yatırımların önündeki engeller nelerdir, bunları şehir bazlı öğrenmek istiyoruz." diye konuştu.

Uzun vadede Adıyaman'ın öne çıkması, cazibe merkezi olması için simge projelerin neler olduğunu bilmek istediklerini vurgulayan Karagöl, şunları kaydetti:

"Bu sorularını cevaplarını sabah oturumunda teşkilat mensuplarından almaya çalışıyoruz. Öğleden sonraki oturumda iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerle belirlemeye çalışıyoruz. Bu şekilde Adıyaman'ın sorunlarının çözülmesine katkıda bulunmuş olacağız. Bu çalışmayla orta ve uzun vadede yapılması gerekenler konusunda ayrı bir araştırma yapmaya da gerek kalmayacak. Şehirlerle ilgili var olan sorunların çözülmesi konusunda katılımcı anlayışı önemlidir. Adıyaman'ın sorunlarını Ankara'da masa başında çözmüyoruz. Adıyaman'a gelip yatırımcılar ve halka soruyoruz. Çünkü şehirle ilgili atılacak adımın yerli halktan ve burada yatırım yapan kişilerden çıkmasını önemsiyoruz."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Yorumlar