Adıyaman Valisinden deprem açıkaması

- Vali Erin: - "(Samsat'taki deprem) En büyük tesellimiz şu ana kadar Allah'a şükür can kaybımız olmamasıdır. 28-30 yaralı vatandaşımız var, hepsi ayakta taburcu edilebilecek durumda" - "4-5 köyde 20'ye yakın eski köy evi yıkıldı"

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman Valisinden deprem açıkaması

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Samsat ilçesindeki depremle ilgili, "En büyük tesellimiz şu ana kadar Allah'a şükür can kaybımız olmamasıdır. 28-30 yaralı vatandaşımız var, hepsi ayakta taburcu edilebilecek durumda." dedi.

Erin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 14.07'de meydana gelen depremin özellikle Samsat'ta etkili olduğunu ancak Adıyaman'da da hissedildiğini söyledi.

Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erin, devlet olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Vali Erin, şöyle devam etti:

"En büyük tesellimiz şu ana kadar Allah'a şükür can kaybımız olmamasıdır. 28-30 civarı yaralı vatandaşımız var, hepsi ayakta taburcu edilebilecek durumda. 4-5 köyde 20'ye yakın eski köy evi yıkıldı. Geri kalan bazı yerlerde de hasar oluştu. Depremden etkilenenler için bu gece önemli. Biz de her türlü önlemi aldık. Tam bir seferberlik halindeler, bu gece ve yarın için önlem alındı. AFAD Başkanlığı da depremzedelerin battaniye, çadır, yemek ve gıda ihtiyacı için her türlü önlemi aldı. Yıkıntı ve hasar için gerekli çalışmalar yapılıyor. Geçmiş olsun."

Erin, vatandaşların sosyal medyada yer alan haberlere itibar etmemeleri gerektiğini de belirtti.

Yorumlar