Adile Naşit Müslüman mı dini nedir? Adile Naşit kimdir, gerçek adı nedir? Biyografisi

Adile Naşit, Türk Sinema tarihine imza attı. Peki, insanın içini ısıtan kahkahası, Hababam sınıfındaki zil çalması, yıllarca insanların Münir Özkul ile gerçekten evli olduğunu düşündüğü Adile Naşit Kimdir? Gerçek adı merak edilen Adile Naşit'in Unutulmaz Filmleri hepsi haberimizde bulabilirsiniz;

Google Haberlere Abone ol
Adile Naşit Müslüman mı, dini nedir, kimdir?

Adile Naşit Müslüman mı? Adile Naşit kimdir, gerçek adı nedir, neden öldü, ne zaman öldü, hayatı, biyografisi? Adile Naşit, Hababam Sınıfı'ndaki Hafize anne karakteri ve usta oyuncu Münir Özkul ile oynadığı filmlerle Türk Sinema tarihine imza attı. Peki, insanın içini ısıtan kahkahası, Hababam sınıfındaki zil çalması, yıllarca insanların Münir Özkul ile gerçekten evli olduğunu düşündüğü Adile Naşit Müslüman mı, kimdir, gerçek adı nedir, neden öldü, ne zaman öldü, hayatı, biyografisi?

Adile Naşit, Türk sinemasının değerli sanatçılarından biridir. 17 Haziran 1930 yılında İstanbul'da doğan Adile Naşit'in aslı ismi Adelar. Ancak sanatçı, bu ismi hiç kullanmadı, seyirciler onu hep Adile olarak bildi.

ADİLE NAŞİT MÜSLÜMAN MI? 

Sinema ve tiyatro oyunculuğu yapan Adile Naşit, Adile anne lakabı ile ekran karşısında bulunmuştur. 

Adile Naşit, sergilediği usta oyunculuğu kadar mütevazi kişiliği ve özel hayatı ile de Türk insanından tamnot olmayı başarmıştır. Adile Naşit, sinema dünyasının güldüren ismi olmayı başarmıştır. Adile Naşit, tiyatro oyuncusu, tuluat ustası ve yöneticisi Naşit Bey (Özcan)'in kızıdır. 

Adile Naşit, babası Naşit Özcan'ın ölümü ile okul hayatını sonlandırarak oyunculuk hayatına adım attı. Adile Naşit'in, ilk deneyimini, İstanbul Çocuk Tiyatrosu'nda gözler önüne serdi. 

Adile Naşit'in annesi Amelya Hanım da başarılı bir tiyatro oyuncusudur. 

Adile Naşit, Halide Pişkin'in tiyatro grubu ile "Her şeyden Biraz" oyununda yer aldı ve şöhretin kapılarını aralamaya başladı. Adile Naşit, 1948 yılında Aziz Basmacı ve Vahi Özle birlikte grup kurarak turnelere başlamıştır. 

Adile Naşit kimdir, gerçek adı nedir, neden öldü, ne zaman öldü, hayatı, biyografisi?
Adile Naşit kimdir, gerçek adı nedir, neden öldü, ne zaman öldü, hayatı, biyografisi?

 

ADİLE NAŞİT'İN İLK SİNEMA FİLMİ: LÜKÜS HAYAT

Adile Naşit için hayatının dönüm 1948 yılında rol aldığı Lüküs Hayat filmi olmuştur. Adile Naşit'in ilk sinema filmi olan Lüküs Hayat'taki performansıyla Türk halkının beğenisini kazanmıştır. 

ADİLE NAŞİT, HABABAM SINIFI

Hababam Sınıfı, Türk izleyicisinin yıllardır bıkmadan usanmadan ve zevkle izlediği filmlerin başında gelir. Adile Naşit, Hababam Sınıfı adlı filmde Hafize Ana karekterini canlandırmıştır. Adile Naşit, Hababam Sınıfı'ndaki Hafize Ana karekteri ile büyük ilgi görmüş ve unutulmaz isimlerden biri olmuştur. 

ADİLE NAŞİT'İN ÖZEL HAYATI

Adile Naşit, her ne kadar ünlü bir isim olsa da özel hayatında seyirciden uzak yaşamayı seçmiştir. Adile Naşit, 1950 yılında kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan Ziya Keskiner ile evlenmiştir. 

Adile Naşit ve Ziya Keskiner'in Ahmet Naşit Keskiner isimli bir çocukları oldu. Ancak kalbi doğuştan delik olan Ahmet Naşit Keskiner, Amerika'da geçirdiği ameliyat sonrası komya girerek yaşamını kaybetti. 15 yaşındaki Ahmet Naşit Keskiner, 16 Haziran 1966'da annesi Adile Naşit'in doğum gününden bir gün önce hayata gözlerini yummuştur. 

Adile Naşit kimdir, gerçek adı nedir, neden öldü, ne zaman öldü, hayatı, biyografisi?
Adile Naşit

 

 

ADİLE NAŞİT'İN OĞLU; AHMET NAŞİT KESKİNER

Adile Naşit, oğlu Ahmet Naşit Keskiner'in ölüm haberini İzmir'deki bir oyun öncesi almış ancak bu habere rağmen sahneye çıkmış ve rolünü canlandırmıştır. 

Ahmet Naşit Keskiner'in ölüm haberinden sonra İzmir'den İstanbul'a uçakla gelen Adile Naşit, bir daha uçağa binmedi ve doğum gününü kutlamadı. 

Adile Naşit, bu acı kaybın ardından kendini tiyatroya, sinemaya ve çocuklara adadı. 

Adile Naşit, Münir Özkul ile oynadığı roller ile anıldı. Adile Naşit, 1976 yılında İşte Hayat adlı filmde gösterdiği üstün performans ile En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Adile Naşit kimdir, gerçek adı nedir, neden öldü, ne zaman öldü, hayatı, biyografisi?
Adile Naşit

 

ADİLE NAŞİT'İN ROL ALDIĞI FİMLER

Adile Naşit, Gırgıriye, Ah Dede Vah Dede, Görgüsüzler, Talih Kuşu, Kuzucuklarım, İşte Hayat, Mavi Boncuk gibi birçok yapıtta yer aldı.

Adile Naşit, ünlü komedyen Kemal Sunal ile de birçok filmde başrol oyunculuğu yaptı. 

Ankara Çankaya'da yapılan Adile Naşit parkında yapılan büstü ile sevenlerinden en güzel armağanı almış oldu. 

Adile Naşit, Uykudan Önce adlı çocuk oyunu ile çocukların Masalcı Annesi olmuş ve uzun yıllar bu programda yer almıştır.

Adile Naşit, 11 Aralık 1987 yılında yakalandığı bağırsak kanseri nedeniyle 52 yaşında hayatını kaybetti. Adile Naşit, Karacaahmet mezarlığına, oğlunun ve eşinin yanına defnedildi.

Adile Naşit, Türkiye'de yaşayan Hristiyan vatandaşlarımızdan biriydi.


 

Yorumlar