Adil Öksüz ile FETÖ sanığı sınıf arkadaşının "para trafiği" davası

- İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Öksüz ile para trafiği tespit edilen sınıf arkadaşı İsmail Acar'ın tahliye talebi reddedildi

Google Haberlere Abone ol
Adil Öksüz ile FETÖ sanığı sınıf arkadaşının "para trafiği" davası

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan, örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün sınıf arkadaşı, eski akademisyen İsmail Acar'ın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Acar ve avukatı hazır bulundu.

Acar, önceki duruşmada ifade veren tanıkların, hakkında somut bir beyanda bulunmadığını ileri sürerek, FETÖ ile bağlantısının olmadığını savundu.

Acar, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece yakalandığı Akıncı Hava Üssü'nde, bölgeye arsa bakmaya geldiğini öne süren Öksüz'le 2015'teki para transferine ilişkin suçlamaya ilişkin "Darbe girişimine karışacağını tahmin edemeyeceğim Adil Öksüz'le bir borç alışverişi olmuştu. Öksüz'ün bana verdiği borcu, 2015'in aralık ayında kendisine geri yollamıştım. Bu durumun, dosyaya net olarak yansımadığını düşünüyorum." dedi.

Meslekte açığa alınıp, hakkında gözaltı işlemi yapılan süreye kadar mecbur kalmadıkça İzmir dışına çıkmadığını, pasaportu ve imkanı olmasına rağmen yurt dışına kaçmadığını ileri süren Acar, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Acar'ın tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Dokuz Eylül Üniversitesindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 30 Mayıs ve 6 Haziran'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 39 kişiyi gözaltına almıştı. Soruşturma kapsamında, aralarında eski Yrd. Doç. Dr. İsmail Acar'ın da bulunduğu 24 şüpheli tutuklanmıştı.

Acar hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yorumlar