Aden'deki çatışmalar

- Geçici başkent Aden'de ayrılıkçı Güney Hareketi ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalarda şu ana kadar 16 kişi hayatını kaybetti - Kentte halihazırda sükunetin hakim olduğu belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Aden'deki çatışmalar

ADEN (AA) - Yemen'in Aden kentindeki ayrılıkçı Güney Hareketi'nin kurduğu Siyasi Geçiş Konseyine (SGK) bağlı silahlı milisler ile hükümet güçleri arasında pazar gününden bu yana süren çatışmalarda 16 kişinin öldüğü, 141 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yemen'deki meşru yönetimden yapılan yazılı açıklamada, geçici başkent Aden'de ayrılıkçı Güney Hareketi ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalarda 16 kişinin öldüğü, 141 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, yaşanan son olaylarla ilgili kapsamlı ve şeffaf bir incelemenin zorunlu olduğu, SGK'nın ülke güneyinin kuzeyden ayrılması için sergilediği tutumun "isyan" olduğu vurgulandı.

- Bakanlar Kurulu olağanüstü toplandı

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Başbakan Ahmed bin Dağr başkanlığındaki Bakanlar Kurulu, gelişmeleri değerlendirmek üzere Aden'de olağanüstü toplandı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, kentteki olayların sorumluluğunun SGK'ya ait olduğu belirtildi. Ayrıca, isyana dönüşen krizin nedenlerinin ortadan kaldırılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin "savaşa engel olunması ve krizin giderilmesi" amacıyla Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile yoğun görüşmelerde bulunduğu aktarıldı.

Öte yandan Aden'de halihazırda sükunetin hakim olduğu belirtildi.

Yemen'de ayrılıkçı Güney Hareketi'nin kurduğu Siyasi Geçiş Konseyine (SGK) bağlı silahlı milisler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar pazar sabahı başlamıştı.

Yorumlar