Adar Lotr kimdir, kim oynuyor?

Adar Lotr kimdir, kim oynuyor, Güç Yüzükleri oyuncu kadrosunda kimler var, Adar'ı kim canlandırıyor? Amazon Prime Türkiye'de de vizyona giren dizi büyük bir beğeniyle takip ediliyor. Amazon'un iddialı bir şekilde piyasaya sürdüğü dizi kelimenin tam anlamıyla ortalığı yıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Adar Lotr kimdir, kim oynuyor?

Güç Yüzükleri dizisindeki Adar Lotr kimdir, kim oynuyor, Güç Yüzükleri oyuncu kadrosunda kimler var, Adar'ı kim canlandırıyor? Amazon Prime ve Amazon Prime Türkiye tarafından yayına alınan yeni dizi son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Dizi daha yayınlandığı ilk gün bütün dünyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Bu ada Amazon'un amacına ulaştığı ve iddialı projesinin karşılığını aldığını gösteriyor. 

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisi Amazon Prime Video'da yayınlanmaya başladı. Yayınlandığı ilk gün online dizi ve içerik platformları tarihinde bir rekora imza attı. İlk gün itibariyle milyonlarca kez izlenme rekoru kıran dizinin yeni karakterleri dikkat çekiyor.

Güç Yüzükleri dizisi kötü olabilecek kötü adamlar veya karakterlerle doluydu, son bölümde yeni bir kötü karakter daha eklendi. Adar Lotr. 

2 Eylül'deki dramatik iki bölümlük prömiyerin ardından, Slivan Elf Arondir ( Ismael Cruz Córdova ) yakalandı ve saldırganları gösterinin "Adar" başlıklı üçüncü bölümünde ortaya çıktı.

İşte karakter hakkında bilmeniz gereken her şey ve geleceğinin Prime Video şovunda neler içerebileceği.

The Rings of Power, JRR Tolkien'in ikonik fantezi kitaplarına dayanıyor ve Sauron'un iktidara gelip tek yüzüğün yanı sıra itibari halkaları yarattığı Orta Dünya'nın İkinci Çağında geçiyor.

Adar Lodr, dizinin yaratıcıları JD Payne ve Patrick McKay tarafından gösterinin amaçları için yaratılan Orta Dünya'nın bir başka yeni karakteri. Bu, onun kötü davranışları söz konusu olduğunda potansiyel için çok yer olduğu anlamına gelir.

Arondir'i, elf yoldaşlarını ve Güney Toprakları'ndan sayısız insanı yakalayan orklar tarafından saygıyla büyütülen karakter, üçüncü bölümde oldukça sık konuşuluyor .

Arondir, tutsakları tarafından Güney Toprakları'nda bilinmeyen bir yere götürüldüğünde, onu götüren orklar, daha sonra Morgoth'un "halefi" olarak tanımlanan "Adar için" nasıl getirildiği hakkında yorum yaparlar.

Adar, Elfçe bir kelimedir , diye haykırır Arondir ve Elf sözlüğüne göre Elf dili Sindarin'de isim "baba" anlamına gelir.

Güç Yüzükleri'nde muhtemelen kılık değiştirmiş Sauron olabilecek birkaç karakter vardır ve Adar, özellikle adının Sauron'un orklar tarafından görülmesi muhtemel olan "baba" anlamına geldiği düşünüldüğünde, yarışmacılar listesine yeni bir ektir.

Arondir ve arkadaşları, adın kötü adam tarafından kullanılan bir takma ad olup olmadığını da merak ettiler, bu yüzden bu başka bir potansiyel ipucu - ama belki de doğru olamayacak kadar açık olan bir ipucu.

Karakterin kendisi, üçüncü bölümün en sonunda, tutsaklarını tuttukları tünellerde Arondir'e doğru yürürken ork takipçilerinin ona saygıyla eğildiği ve ismini zikrederek dramatik bir giriş yapıyor.

Adar Lodr kimdir, kim oynuyor?

Joseph Mawle kimdir?

Joseph Mawle 21 Mart 1974 tarihinde dünyaya geldi.

Aslen İngiliz olan Mawle Oxford'da doğdu.

Warwickshire'daki Shipston-on-Stour dışındaki bir çiftlikte bir Victoria malikanesinde büyüdü.

Annesi bir öğretmendi. Babası Richard hala toprağı tarıyor.

HBO televizyon dizisi Game of Thrones'taki Benjen Stark rolüyle tanınıyor.

 

Ancak kamera, Adar'ın yüzünü göstermek yerine önce, Sauron'un ikonik görünümünü akla getiren bir zırh eldiveni ile eldivenli eline odaklanır.

Ardından, kamera Adar'ı Arondir'e doğru yürürken gösterdiğinde, kapanış jeneriğine kadar odak dışında kalır, yalnızca sivri kulaklarının ipucunu gösterir, bu da karakterin aslında bir elf olduğunu gösterir.

Joseph Mawle, Adar'ı canlandırıyor ve bu sadece açık çünkü bölümün jeneriğinde adı geçiyor, çünkü önceden oyuncunun rolü açıklanmamıştı.

Sauron mu yoksa sadece onun tarafından yozlaştırılan bir elf mi olacağı henüz belli değil, ama Adar kesinlikle dikkate alınmaya değer bir kötü adam.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Cuma günleri Prime Video'da yayınlanıyor.

GÜÇ YÜZÜKLERİ DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Noldor ırkı tarafından ikinci çağda kurulmuş Eregion'da bulunan ve başını Celebrimbor'un çektiği elfler tarafından dövülmüşlerdir. Celebrimbor, Feanor'un torunuydu ve bu soyun demircilik yeteneği tüm Orta Dünya'da ünlüdür. İkinci çağın 1200 yılında, kendisine Annatar diyen bir adamdan hediyeler almaya başladılar. Annatar onlara demircilik hakkında yeni yetenekler vermeyi önerdi. Elrond ve Gil-Galad'ın uyarılarına rağmen bunu kabul ettiler ve Annatar, Eregion'a geldi. 300 yıl boyunca Annatar'ın yanında kaldılar ve ondan büyülü yüzükler yapmayı öğrendiler. 1500 yılında ilk güç yüzüğü yapıldı ve bunu takip eden yüzyıllarda tam 16 tane güç yüzüğü dövüldü. Her yüzüğün kendine ait değerli bir taşı vardı. Daha sonra Elfler kendilerine üç güç yüzüğü dövdü; Nenya, Narya ve Vilya.

Ama Eregion elflerinin bilmediği bir şey vardı o da aslında Annatar sandıkları adamın gerçekte karanlıklar efendisi Sauron olduğuydu. Mordor'un Hüküm Dağı'nda diğer yüzükleri kendine bağlayabilecek Tek Yüzük'ü dövdü. Onun sayesinde bu güç yüzüklerinin efendisi olacaktı. Yüzüğü bitirdiğinde Elfler onun Sauron olduğunu anladılar ve kendilerine ait olan üç yüzüğü çıkardılar. Sauron öfkelendi ve Mordordan büyük bir orduyla çıkarak Eregiona saldırdı bu saldırı sırasında Celebrimbor öldürüldü ve Eregion yağmalandı. Fakat üç güç yüzüğünü Elfler saklamıştı. 7 yüzük cücelere verildi fakat cüceler de yaratılıştan büyüye karşı dayanıklıydılar, güç yüzükleri onları etkilemedi. Sauron cücelerin üstüne yürüyerek bu yüzükleri geri aldı. İnsanlara verilen dokuz güç yüzüğü amacına ulaştı ve kullanıcılarını Sauron'un hizmetine soktu. Bu dokuz köle Nazgul ya da yüzük tayfları olarak adlandırıldılar.

Sauron Elfler ve insanların Son İttifak Savaşı'nda yenik düştü. İsildur Tek Yüzük'ü yok etmedi ve Tek Yüzük ona ihanet ederek onun ölümüne yol açtı. Tek Yüzük, Anduin'de kayboldu. Böylece bu üç güç yüzüğü kullanılabilir duruma geldi. Tek Yüzük tekrar ortaya çıktığında bir Hobbit olan Frodo Baggins tarafından, Sauron'un ~5000 (4860) yıl önce dövdüğü yer olan Hüküm Dağı'nda ateşe atılarak yok edildi. Böylece üç güç yüzüğü de dahil tüm güç yüzükleri gücünü kaybetti.

Kaynak: Wikipedia / Newsweek


 

Yorumlar

Yiğit Nalbant Yanlış bir haber olmuş. Joseph Mawle dizide Kılayakların kampına meteorla düşen devi oynuyor. Adar o değil