Adana'daki silahlı kavgaya dava

- Yüreğir ilçesinde sokakta oyun oynayan bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan silahla kavgayla ilgili 6'sı tutuklu, 3'ü firari 14 kişi hakkında dava açıldı - Şüphelilerden çocuğun ölümüne neden oldukları ileri sürülen 10'u hakkında müebbet ve ayrıca 178 yıla kadar, diğer 4 kişinin de 15 yıldan 74 yıla kadar değişen hapis cezalarıyla cezalandırılmaları istendi

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki silahlı kavgaya dava

ADANA (AA) - Adana'da iki aile arasında çıkan ve sokakta oyun oynayan 10 yaşındaki çocuğun ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili 6'sı tutuklu, 3'ü firari 14 kişi hakkında dava açıldı.

Yüreğir ilçesi Özgür Mahallesi'nde 19 Nisan’da iki aile arasında çıkan silahlı kavgada sokakta arkadaşıyla oynayan 10 yaşındaki Yusuf Atmaca'nın öldürülmesi, 8 kişinin de yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, küçük çocuğun ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla tutuklanan Ahmet Bülbül, Emre Bektaş, Ferhat Can, Mehmet Can, Murat Can, Mustafa Bülbül ile olaydan sonra firar eden ve haklarında yakalama kararı çıkartılan Ali Can, Fırat Can, İsmail Can ile tutuksuz şüpheliler Ensari Can, Hasan Can, Mehmet Bülbül, Mehmet Zekif Can ve Sabri Bülbül hakkında "Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "yaralama", "basit yaralama", "kasten öldürmeye teşebbüs" "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

İddianamede, Yusuf Atmaca'nın ölümüne neden oldukları ileri sürülen Ahmet Bülbül, Ali Can, Emre Bektaş, Ferhat Can, Fırat Can, İsmail Can, Mehmet Can, Murat Can, Mustafa Bülbül ve Sabri Bülbül'ün müebbet ve ayrıca 178 yıla kadar, diğer 4 kişinin de 15 yıldan 74 yıla kadar değişen hapis cezalarıyla cezalandırılmaları istendi.

İddianamede, ölen çocuğun annesi ile yaralananlar ve sanıkların ifadelerine yer verildi.

Anne Hava Atmaca, olay günü oğlu Yusuf ile kız kardeşi Çiğdem Bülbül’ün evine gittiklerini söyledi.

Oğlu Yusuf'un sokakta A.C.Ö. ile oyun oynadığını ifade eden anne Atmaca, "Otururken eniştem Mehmet Bülbül telefon gelince birden evden çıktı. Bu sırada dışarıdan silah sesleri geldi. Dışarı çıkıp oğlumun olduğu yere gittiğimde oğlumu bir kişi kucağına alıp arabaya bindirerek hastaneye götürdüğünü gördüm. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Oğlumun kim ya da kimler tarafından vurulduğunu görmedim. Oğlumun ölümüne neden olanlardan şikayetçiyim." dedi.

Olayda yaralanan ve tanık olarak bilgisine başvurulan A.C.Ö. ise yüzünü hatırlamadığı bir kişinin elinde silah gördüğünü belirterek, "Yusuf ve ben çok korktuk. 'Hemen eve gidelim' dedik. Koşarak uzaklaşırken Yusuf yere düştü. Yusuf benden bir iki adım öndeydi. Yusuf'a 'Kalk kaç' diye bağırdım ama Yusuf ses vermedi. Ben de oradan uzaklaştım. Bacağımda acı vardı, beni kim vurdu bilmiyorum." dedi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise iki aile arasında bir aracın kurşunlanması nedeniyle husumet başladığı anlatıldı.

Olay günü de sokakta taraflar arasında kavga çıktığı ve silahların kullanıldığı belirtilen iddianamede, av tüfeği saçmaları isabet eden Yusuf Atmaca’nın kim tarafından vurulup öldürülmüş olduğunun açık ve net olarak belirlenemediği aktarıldı.

İddianamede ayrıca, "Kavgaya karışmayan sadece kavga esnasında olay mahallinde bulunan ve burada oynayan Yusuf Atmaca'ya ateşli silahın isabet edebileceğini öngörmesi gereken şüphelilerin ve müşteki şüphelilerin buna rağmen silahla birbirlerine doğru karşılıklı etkili bir mesafeden ateş ederek kavgaya devam ettikleri, bu nedenle Sabri Bülbül, Mustafa Bülbül, Ahmet Bülbül, Murat Can, Emre Bektaş, Fırat Can, Ali Can, Ferhat Can,İsmail Can, Mehmet Can'ın eylemlerinin olası kasıtla Yusuf Atmaca'nın kasten öldürülmesi suçundan sorumlu oldukları anlaşılmıştır." ifadesine yer verildi.

Sanıklar önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.

Yorumlar