Adana'da küçük çocuğun kazara babasını vurduğu iddiası

ADANA (AA) - Adana'da, 5 yaşındaki oğlunun oynadığı tüfeğin ateş alması sonucu yaşamını yitirdiği ileri sürülen kişinin eşi, "Oğlum, telefonla konuşan eşime...

Google Haberlere Abone ol
Adana'da küçük çocuğun kazara babasını vurduğu iddiası

ADANA (AA) - Adana'da, 5 yaşındaki oğlunun oynadığı tüfeğin ateş alması sonucu yaşamını yitirdiği ileri sürülen kişinin eşi, "Oğlum, telefonla konuşan eşime 'hırsız, eller yukarı' dedi. Ben bu sırada tüfeğin dipçiğini tuttum. Ama oğlumun tetiğe basması nedeniyle tüfek birden patladı." diye ifade verdi.

Alınan bilgiye göre, oğlu M.A.E'nın oynadığı tüfeğin ateş alması sonucu hayatını kaybettiği öne sürülen torna atölyesi sahibi Ahmet Esen'in eşi Fikriye Figen Esen'in, Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde bilgisine başvuruldu.

Burada ifadesi alınan Esen'in, eşinin tüfeği internet üzerinden satış yapan bir siteden bir ay önce aldığını söylediği öğrenildi.

Eşinin olay günü akşam yatak odasında tüfekle doldur boşalt yaptığını iddia eden Fikriye Figen Esen'in, "Eşim bir süre fişeği çıkarmaya çalıştı. Çıkaramayınca tüfeği odaya bıraktı. Ardından oğlum ve eşim 'hırsız-polis' oyunu oynamaya başladı. Oğlum bir süre sonra oyuncak silahı bırakarak gerçek tüfekle telefonla konuşan eşime 'hırsız, eller yukarı' dedi. Ben bu sırada tüfeğin dipçiğini tuttum. Ama oğlumun tetiğe basması nedeniyle tüfek birden patladı. Ben tetiğe basmadım. Sadece dipçiği tuttum." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Babasını kazayla vurduğu ileri sürülen M.A.E. ve tetiği oğlunun çektiğini söyleyen anne Fikriye Figen Esen'in elinden ve kıyafetlerinden alınan barut izi sonuçları bekleniyor.

Bu arada, olay sırasında silahın geri tepmesi sonucu yüzünden yaralandığı belirtilen küçük çocuğun, Çocuk Şube Müdürlüğünde psikolog gözetiminde tutulduğu belirtildi.

Merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'nde 7 Şubat'ta, 5 yaşındaki M.A.E'nin oynadığı ileri sürülen tüfeğin ateş alması sonucu Ahmet Esen hayatını kaybetmişti.

Yorumlar