Adana'daki bombalı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Adana'da 20 Kasım tarihinde terör örgütü YPG/PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan bombanın Kamışlı'da hazırlanarak getirildiği ve Suriye'den yapılan aramayla patlatıldığı belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki bombalı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Adana'da 10 gün önce bir kaldırımda patlatılan bombalı saldırıya karıştığı belirlenen 8 kişi tutuklandı.

10 gün önce Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi Şinasi Efendi Caddesi'nde terör örgütü PKK tarafından patlatılan ve kimsenin yaralanmadığı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bombalı saldırının ardından bölgede yakalanan 31 yaşındaki Suriye uyruklu Ali Abdullah El H'nın ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten emniyet birimleri 10 kişiyi gözaltına almıştı.

Adana merkezli Urfa, Mardin, Mersin ve Osmaniye'de operasyon düzenleyen polis ekipleri, yakalanan zanlının ifadeleri ve elde edilen görüntüler ışığında biri kadın 9 kişiyi yakalamıştı.

MİNİBÜSÜN ALTINA SAKLANMIŞ

Kimsenin hayatını kaybetmediği ve yaralanmadığı saldırı hasara ve paniğe neden olmuştu. Olayın ardından zanlının eşgalini belirleyen polis ekipleri Suriye uyruklu şahıs saklandığı minibüsün altında kıskıvrak yakalamıştı.

SALDIRIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Olayın ardından sorguya alınan zanlı, eylem talimatını Suriye'de aldığını, bombanın Suriye'nin Kamışlı kentinde hazırlandığı, bilye ile desteklendiği ve bir müzik aileti kutusunda kendisine verildiğini söyledi.

TRT Haber'de yer alan bilgilere göre, Kendisine verilen bombanın daha önceden belirlenen adrese bıraktığını kaydeden zanlı, daha sonra eylem talimatı verdiği kişiyi arayarak bombayı bıraktığını söyledi.  Eylem talimatını Abdulkadir kod isimli örgüt üyesinden aldığını kaydeden zanlı, "Elime de eylemi yapacağım caddenin isminin yazdığı bir kağıt verildi. Abdulkadir kod isimli kişiyi bombayı koyduktan sonra aradım. Konuştuktan kısa süre sonra patlama gerçekleşti." dedi. 

Yorumlar