Adana Demirspor'dan PFDK kararlarına tepki

ADANA (AA) - Spor Toto 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'un kulüp yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) geçen hafta konuk ettikleri Altınordu maçında kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
Adana Demirspor'dan PFDK kararlarına tepki


ADANA (AA) - Spor Toto 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'un kulüp yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) geçen hafta konuk ettikleri Altınordu maçında kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle verdiği 47 bin 500 liralık cezaya tepki gösterdi.

Yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, mavi-lacivertli takımın ligin 33. haftasında Altınordu'yu konuk ettiği anımsatıldı. Bu maçın ardından kulübe, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle 47 bin 500 lira para cezası uygulandığı belirtilerek, ayrıca kuzey kale arkası tribünün A, B, C, D, E bloklarındaki seyircilerin de elektronik biletlerinin bir maç bloke edildiği kaydedildi.

Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynadıkları hemen hemen her maçta çeşitli cezalarla karşı karşıya kalındığı bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu tip saha olayları karşısında diğer kulüplere karşı herhangi bir yaptırımda bulunmayan karşılaşma temsilcileri ve PFDK, söz konusu Adana Demirspor Kulübü olduğunda ceza verme konusunda gayet bonkör davranmaktadır. İç ve dış sahada takımımızı destekleyen taraftarlarından mahrum bırakılan ve kulübümüze para cezası veren PFDK'nin ve karşılaşma temsilcilerinin bundan sonraki süreçte daha dikkatli ve eşit davranmasını istiyoruz."

Yorumlar