Adana Demirspor'dan mali durum açıklaması

- Kulüp ikinci başkanı İmam Gazali Hıradağı: "Yönetimi devraldığımızda 30,5 milyon lira olan borç, son durumda yaklaşık 36 milyon civarında"

Google Haberlere Abone ol
Adana Demirspor'dan mali durum açıklaması

ADANA (AA) - Spor Toto 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'un ikinci başkanı İmam Gazali Hıradağı, göreve geldiklerinde 30,5 milyon lira olan borcun, şu anda yaklaşık 36 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

Hıradağı, Aytaç Durak Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kötü bir sezon geçirdiklerini belirtti.

Transferlerde bazı yanlışlar yapıldığını ifade eden Hıradağı, "Bu sene Adana Demirspor ligde kalmayı başarabildi. Buna da ağlayacağımız, üzüleceğimiz yerde sevinir durumdayız. Biz Adana Demirspor'u bu duruma getirmemeliydik. Şu anda direkt çıkma, play-off, Süper Lig'i konuşmalıydık. Bunu başaramadığımız, beceremediğimiz için tüm camiamızdan şahsım adına özür diliyorum." diye konuştu.

Hıradağı, yaklaşan genel kurulda daha iyi başkan adaylarının, yöneticilerin çıkmasını diledi.

Takımın borçlarına değinen Hıradağı, şunları kaydetti:

"Bu sene toplamda yaklaşık 26 milyon lira bir harcama yaptık. Bu 26 milyon liranın 16 milyon lirası yönetim tarafından temin edildi. Bunun 10 milyon lirasını başkan, 3,5 milyon lirası benim olmak üzere 6 milyon lirasını da yönetim kurulu karşıladı. Şu anda toplam borcumuz 35 milyon 954 bin 389 liradır. Sezon başında görevi devraldığımızda 28,5 milyon lira borcumuz vardı ancak buna 1 milyon 250 bin lira iktisadi işletmenin mali ve SGK borcu, 800 bin lira da bir yöneticimizden gelen borç eklendi. Yani biz 28,5 milyon değil de 30,5 milyon lira borçla devralmış gibi olduk aslında. Yönetimi devraldığımızda 30,5 milyon lira olan borç, son durumda yaklaşık 36 milyon lira civarında."

Hıradağı, görevde oldukları süre içinde takımın borcunun 70-100 milyon lira olmasını engellediklerini sözlerine ekledi.







Yorumlar