Adalet Divanı Google'a verileri götüremezsin, dedi

Avrupa Adalet Divanı, Google reklamlar uygulamasında kullanıcı verilerinin AB dışına taşınmasıyla ilgili önemli bir karara imza attı. Mahkeme, Google'ın AB'deki kullanıcılarına ait verileri birlik dışına çıkaramayacağına hükmetti. Google buna göre yeni bir güncelleme yapacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Divanı Google'a verileri götüremezsin, dedi

Avrupa Birliği Adalet Divanı, Google'ın reklam uygulamaları üzerinden topladığı kullanıcı verilerini birlik dışına çıkaramayacağına hükmetti. Mahkeme, Google'ın Ads Veri İşleme Şartları'nın yeniden gözden geçirilmesini ve kullanıcı verilerinin birlik dışına çıkarılmayacak şekilde ayarlanmasını istedi. Google yönetimi de mahkemenin kararını kabul ederek yeni bir güncelleme yapma kararı aldı. Google tarafından yapılacak yeni güncelleme 12 Ağustos itibariyle yayınlanacak. 

Konuyla ilgili Google tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Avrupa Birliği Adalet Divanı tarafından verilen son karar gereği, Gizlilik Kalkanı geçersiz kılınan Google, çevrimiçi reklamların aktarılması ve kişisel verilerin Avrupa Ekonomik Bölgesi dışına taşınması için Standart Sözleşme Maddelerine (SCC) geçecek. Aynı şekilde İsviçre ve İngiltere'de de benzer uygulama yapılacak.

Bu nedenle, Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen ilgili SCC'leri eklemek için mevcut Google Ads Veri İşleme Şartlarımızı, Google Ads Denetleyici-Denetleyici Veri Koruma Şartlarını ve Google Ölçüm Denetleyicisi-Denetleyici Veri Koruma Şartlarımızı güncelleyeceğiz.

Bu güncellemeleri yalnızca GDPR uyumluluğunu ele almak için yapıyoruz. Güncellemeler, Google'a veri üzerinde ek haklar vermez. Google Ads Veri İşleme Şartları veya Google Ads Denetleyici-Denetleyici Veri Koruma Şartları zaten sözleşmenizin bir parçasıysa (veya varsa Google Ölçüm Denetleyicisi-Denetleyici Veri Koruma Şartları'nı ayrı olarak kabul ettiyseniz), güncellemeler 12 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.

Yorumlar