Adalet Bakanlığı, terörist elebaşı Kobani için ilk adımı attı

Adalet Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG/PYD elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in tutuklanma talebini içeren iade talepnamesi dosyasını ABD'ye iletmek üzere Dışişleri Bakanlığına iletti.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanlığı, terörist elebaşı Kobani için ilk adımı attı

Adalet Bakanlığı, ABD'ye gitmesi planlanan terör örgütü PKK/YPG/PYD elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in tutuklanma talebini içeren iade talepnamesi dosyasını ABD'ye iletmek üzere Dışişleri Bakanlığına iletti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin elebaşlarından olan Ferhat Abdi Şahin'in ABD'den resmen istenmesi için süreç başlatıldı. Hakkında kırmızı bülten çıkartılan terörist başının ABD'den iadesinin istenmesi için Dışişleri Bakanlığı'na iade talepnamesi dosyası gönderildi.

TRUMP TERÖRİSTBAŞINI ÖVMÜŞTÜ

Türkiye'nin iadesinin talep etmek için hazırlıklara başladığı terör örgütü elebaşı Ferhat Abdi Şahin’in ABD'li senatör ve yöneticilerle yakın ilişkileri bulunuyor. Zira ABD Başkanı Donald Trump dahi terör örgütü YPG yöneticisi için Twitter'dan teşekkür mesajı paylaşarak kısa zamanda görüşeceklerini açıklamıştı. Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "General Mazlum, nazik sözleriniz ve cesaretiniz için teşekkür ederim." demişti. Bugün de benzer bir paylaşımda bulunan Trump, "Mazlum Kobani ile konuşmamdan zevk aldım. Kürtlerin yaptıklarını takdir ediyorum." ifadelerini kullandı. 

TRUMP: GÖRÜŞMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

Terör örgütü liderine teşekkür etmekten geri durmayan ABD Başkanı Trump, Mazlum Kobani için “Yakın zamanda görüşmek için sabırsızlanıyorum” mesajı vermişti.

BİRÇOK KANLI EYLEMİN EMRİNİ VERDİ

Türkiye'de farklı tarihlerde meydana gelen bir çok terör saldırısında adı geçen terör örgütü lideri Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin için Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma"  suçlarından kırmızı bülten çıkartıldı.

Terör örgütü liderinin Türkiye'de talimatını verdiği kanlı eylemler ise şöyle: "İstanbul Beyoğlu Taksim Meydanı'nda bulunan Çevik Kuvvet kontrol noktasına yönelik 31 Ekim 2010'da gerçekleşen eylem, İzmir Çeşme'de 10 Temmuz 2005'de gerçekleşen eylem, Aydın Kuşadası'nda 16 Temmuz 2005'de gerçekleşen eylem, Antalya Kale Kapısı'nda 29 Ağustos 2006'da gerçekleşen eylem, İstanbul Güngören'de 27 Temmuz 2008'de gerçekleşen eylem, Mersin-Adana otoyolunda 20 Ağustos 2008'de gerçekleşen eylem, Ankara Güven Park'ta 20 Eylül 2011'de gerçekleşen eylem ve Gaziantep'de 20 Ağustos 2012'de gerçekleşen eylem."

ÖCALAN'IN MANEVİ OĞLU

İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Afrin'de yaşadığı sıralarda tanıdığı ve manevi evladı olarak tanıttığı Ferhat Abdi Şahin için ABD "General Mazlum" kod adını kullanıyor.

Yorumlar