Adalet Bakanı Bozdağ, Osmaniye'de

"Terörle mücadelede de netice alacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı şehit ederek Türkiye'de kriz, kaos ortamı yaratmak isteyenler de başarılı olamayacaktır. Çünkü milletimiz bu kriz, kaos ve istikrarsızlık hesabı yapan hainleri görmüştür"

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanı Bozdağ, Osmaniye'de

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Terörle mücadelede de netice alacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Askerimizi polisimizi vatandaşımızı şehit ederek Türkiye'de kriz, kaos ortamı yaratmak isteyenler de başarılı olamayacaktır. Çünkü milletimiz bu kriz, kaos ve istikrarsızlık hesabı yapan hainleri görmüştür." dedi.

PKK'lı teröristlerce Cizre'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Tayfun Doğan'ın (25) cenaze törenine katılmak üzere Osmaniye'ye gelen Bozdağ'ı, Vali Kerem Al ile AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile yetkililer karşıladı.

Bozdağ, Valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadelede ülkenin birliği, beraberliği, bölünmez bütünlüğü için hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Türkiye'nin terörle mücadelesini dün olduğu gibi bugün de ve bundan sonra terör bitene kadar da etkin ve kararlı bir biçimde sürdüreceğini ifade eden Bozdağ, Türkiye'den terör yoluyla bir netice almak isteyenlerin bugüne kadar 30-40 senedir bu neticeyi alamadıkları gibi bundan sonra da alamayacaklarını kaydetti.

Terörle, şiddetle, acıyla, gözyaşıyla, kanla elde edilmiş herhangi bir neticenin bugüne kadar olmadığını, bundan sonra da olmayacağını ifade eden Bozdağ, "Türkiye büyük bir devlet, Türk milleti büyük bir millettir. Devleti ve milletiyle bir bütün olarak terörün de eninde sonunda kökünü kazımaya başaracaktır." dedi.

Bozdağ, teröre bugün destek veren karanlık güçlerin, hem içeride hem dışarıda Türkiye'yi tökezletmek, gelişmesini, kalkınmasını, ileri gitmesini önlemek, bölgesinde zayıf ve güçsüz bir ülke oluşturmak ve başka pek çok hesapları hayata geçirmek için PKK, DAEŞ, FETÖ, DHKP-C gibi pek çok terör örgütünü kullandığını kaydetti.

- "Terörle mücadelede netice alacağız"

Bütün terör örgütlerine ve bu örgütleri kullanan karanlık güçlere rağmen Türkiye'nin yoluna emin adımlarla devam edeceğini vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:

"Dün İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü ki dünyanın en önemli, en uzun ve en geniş asma köprülerinden birini yaklaşık üç sene içerisinde tamamlayarak hizmete sunduk. Bu, Türkiye üzerine hesap yapanları çıldırtıyor ama biz yolumuza devam edeceğiz. Terörle mücadelede de netice alacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı şehit ederek Türkiye'de kriz, kaos ortamı yaratmak isteyenler de başarılı olamayacaktır. Çünkü milletimiz bu kriz, kaos ve istikrarsızlık hesabı yapan hainleri görmüştür. Onların oyunlarının farkındadır. Her saldırıda birliğine, dirliğine, kardeşliğine, barışına bütünlüğüne sahip çıkarak bu oyunları ve bu hesapları bozmuştur, bundan sonra da bu oyuna gelmeyerek, oyunları bozarak, ülkesine ve milletine sahip çıkarak, onlardan hesap sorulmasını güvenlik güçlerimizden bekleyerek onlara en büyük cevabını verecektir."

Bekir Bozdağ, Türkiye'yi 15 Temmuz gecesi ve devamında Suriyeleştirmek, bölmek, rejim değişikliğine uğratmak isteyenlerin ve "Türkiye'de bir iç savaş çıksın" planı kuranların, milletin birlikte dik duruşuyla, ülkesine, hükümetine, Meclisine, anayasasına ölümüne sahip çıkmasıyla netice alamadığını ve alamayacaklarını vurguladı.

"Terör bizi yıldıramayacaktır, Türkiye'nin gelişmesini durduramayacaktır, Türkiye üzerinden hiçbir netice alamayacaktır. Türkiye bunun da üstesinden Allah'ın izniyle, milletimizin desteği ve devletimizin gücü ile üzerinden gelecektir." diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bundan kimsenin endişesi olmasın. Türkiye etkin mücadele yapıyor. Biz mücadele yapmamış olsak tabii farklı şeyler olabilir ama mücadeleyi yapacağız. Mücadele ederken belki bazılarımız şehit olacağız, bazılarımız gazi olacağız. Bazılarımız da bu terör örgütünü ve bunun gibi örgütlerin kökünü kazımak için şehitlerimizden, gazilerimizden aldığı bayrağı daha ileri götürmek için daha büyük bir güçle mücadeleye devam edeceğiz."

Bozdağ, eğer bir ülkede insanların, vatanları, birlikleri ve devleti için gerektiğinde gözünü kırpmadan ölüme koşmaktan vazgeçerlerse o zaman bağımsız ve hür yaşayacağı bir vatan toprağını uzun süre elinde tutamayacağının altını çizerek, "Nasıl bayrakları bayrak yapan üstündeki kansa toprak da uğrunda ölenler olduğu sürece vatan olmaya, o bayrağı da bağımsız dalgalandırmaya devam edecektir. Şehitlerimiz bizim güç kaynağımızdır, Türkiye'yi Türkiye yapandır. Bizim birliğimizin, dirliğimizin geleceğimizin ve bu günümüzün sigortasıdır teminatıdır. Rabbim onların şefaatinden bizleri mahrum etmesin." diye konuştu.

Yorumlar