Adalar'da fayton 3 ay süreyle durduruldu

İstanbul Büyükada'da geçtiğimiz gün yol kenarlarında açılan çukurların medyaya yansımasının ardından 81 atın ruam hastalığı nedeniyle itlaf edildiği ortaya çıkmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Adalar'da fayton 3 ay süreyle durduruldu

Büyükada’da bir yol kenarında kepçelerle kazılmış çukurların bulunmasının ardından bazı atlarda ruam hastalığının tespit edildiği gündeme geldi. 

Konuya ilişkin konuşan İstanbul Valisi Yerlikaya Adalar’da itlaf edildiği belirlenen 81 atın sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

ÜÇ AY DURDURULDU

İzinsiz yapıldığı belirlenen bazı ahırlarında yıkılacağını ve Adalar'a karantine ahırları inşa edileceğin söyleyen Yerlikaya, “Hastalığın test sürecinin tamamlanabilmesi için faytonlara at koşulması 3 ay süreyle durduruldu” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ise, önceki yıllarda da bu tür hastalık kaygılarından dolayı adaya giriş ve çıkışların engellendiğini ifade etti. Kaçak at ve ruam hastalığı sorununun geçmişe dayandığını söyleyen ve adaya kaçak at getirildiği iddialarıyla ilgili konuşan Gül, “Biz kucağımızda bulduk ama bu sorunun arka planı hep var. Bizim geldiğimiz dönemden itibaren kaçak at vakası hatırlamıyorum. Buraya gelecek olan tekne ve vapurlar bakımından ulaşım noktalarımız belli. Bu noktalarda denetim yapıyoruz. Ama hayat 24 saat, burası bir ada. ‘Başka noktalardan getiriyoruz’ diyorlarsa evet bu başka bir şey. Biz bunu bilemeyiz. Ama adaya ulaşımın sağlandığı noktalarda denetimimizi yapıyoruz, kaçağa izin vermiyoruz” diye konuştu.

Gül, ruam hastalığının 81 atla sınırlı olduğunu, insana bulaşma gibi bir riskin şu aşamada bulunmadığını ifade ederek, uzmanların anlatımlarına göre de şu aşamada kaygı duyulacak, insan ve canlı sağlını, doğayı tedirgin edecek, denize ve ormana zarar verecek bir durum olmadığını söyledi.

Yorumlar