Ad ve soyad değiştirme süresi üç yıl daha uzatıldı

İsim ve soyadların değiştirilmesinde mahkeme kararı aranmaması uygulamasında süre uzatıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanan yasa Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Google Haberlere Abone ol
Ad ve soyad değiştirme süresi üç yıl daha uzatıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) oylanan ve vekillerin oylarıyla kabul edilen 4 kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Türkiye Cumhuriyeti ile Moldova Cumhuriyeti Arasında Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun ve Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yer aldı.

İçişleri Bakanlığına ilişkin yeni düzenlemelerin yer aldığı "Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"da ad ve soyadların değiştirilmesine yönelik düzenlemelerde yer aldı.

Yapılan değişiklikle onaylanan yasaya göre, ad ve soyad değişikliği yapmak isteyen vatandaşlar 3 yıl boyunca mahkeme kararı aranmaksızın il ve ilçe idare kurullarına başvurarak değişiklik yapabilecek.

Değişiklikle genel ahlaka uygun olmayan ve toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen adların vatandaşların isteği üzerine mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilecek.

Öte yandan ihracatçılara verilen hususi damgalı pasaport hakkı süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarıldı.

Yorumlar