Acun Ilıcalı, Abdülkadir Ömür'ü transfer etti

Abdülkadir Ömür, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City takımına transfer oldu.

Google Haberlere Abone ol
Acun Ilıcalı, Abdülkadir Ömür'ü transfer etti

Trabzonspor, genç yıldızı Abdülkadir Ömür'ün İngiltere Championship ekibi Hull City ile transfer konusunda anlaşma sağladığını duyurdu. 

Transfer haberi, Trabzonspor'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı resmi açıklama ile kamuoyuna bildirildi. Açıklamada, Abdülkadir Ömür'ün transferi için Hull City'yle anlaşmanın detayları paylaşıldı.

Transfer kapsamında, Trabzonspor'a ilk etapta 2 milyon 500 bin Euro ödeme yapılacak. Ayrıca, Hull City'nin Premier Lige yükselmesi durumunda Trabzonspor'a ek 2.500.000 Euro daha ödenecek. Bu anlaşmanın bir diğer önemli maddesi ise, Abdülkadir Ömür'ün başka bir kulübe kiralanması veya kesin transferi durumunda, transfer bedelinin %50'sinin Trabzonspor'a ödenmesi olarak belirlendi. Ayrıca, oyuncunun Türkiye'ye transfer olması durumunda Trabzonspor'un öncelik hakkı bulunacak.

HULL CİTY TEKNİK DİREKTÖRÜ'NÜN GÖRÜŞLERİ

Hull City Teknik Direktörü Liam Rosenior, transferle ilgili olarak kulüp sitesinde yer alan açıklamasında Abdülkadir Ömür'ü övdü. Rosenior, oyuncuyu ilk olarak bir hazırlık maçında tanıdığını ve yeteneklerini hemen fark ettiğini belirtti. Trabzonspor'un Süper Lig şampiyonluğunda önemli bir rol oynayan ve milli takımda forma giyen Ömür'ün, takıma büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.

Rosenior, Abdülkadir Ömür'ün teknik özelliklerini ve futbol kişiliğini övgüyle anlattı. Onun, kapıları açan, gol atabilen, son pasları ve şutlarıyla dikkat çeken bir oyuncu olduğunu, ayrıca düşük ağırlık merkezi ve top dışında gösterdiği çalışkanlıkla rakipleri geçebildiğini vurguladı. Teknik direktör, taraftarların da Ömür'ü beğeneceğinden emin olduğunu dile getirdi.

Yorumlar