Açıköğretim ücretli mi 2022 kayıt ücreti ne kadar?

Açıköğretim ücretli mi 2022 AÖF kayıt ücreti ne kadar, kayıt parası var mı, kaldırıldı mı, ödenen ücretler ne için alınıyor?

Google Haberlere Abone ol
Açıköğretim ücretli mi 2022 kayıt ücreti ne kadar?

Açıköğretim ücretli mi 2022 yılı AÖF kayıt ücreti ne kadar oldu, kayıt yenileme ücreti var mı, varsa ne kadar ödemek gerekiyor? 

YKS tercih işlemleri yapan öğrencilerin son seçenek olarak düşündüğü Açıköğöretim Fakültesi için tercih işlemleri de bu dönemde yapılıyor.

Açıköğretim Fakültesine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kafasındaki soru işaretlerinden biri de ücret konusunda oluyor.

Peki, Açıköğretim ücretli mi 2022 kayıt ücreti ne kadar? 

Açıköğretim fakülteleri bilindiği üzere Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi tarafından açılan fakülteler aracılığıyla yapılmaktadır.

Üniversitelerin tamamında öğrenci kayıt paralarını devlet karşılıyor. Açıköğretim fakültelerinde de aynı şekilde kayıt parasını devlet karşılamaktadır. Ancak açıköğretim fakültelerinin kullandığı materyaller yani kitaplar, testler ve benzeri gereçler ücretlidir. Bu nedenle öğrencilerden belli miktarlarda ödeme alınmaktadır.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ücretleri ile ilgili olarak fakültenin sitesinde yer alan açıklama şöyledir: 

Fakültemize kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz materyal ücretini ödemelidirler.

İkinci üniversite kapsamında Fakültemize öğrenci olarak başvuran, okulunu uzatan veya Sağlık Alanında Lisans Tamamlama kapsamında Fakültemize başvuran öğrenciler artı 38,5 TL katkı payı öderler.

Ödemelerinizi zamanında yapmadığınız takdirde kayıt işlemleriniz tamamlanmadığı için ilgili dönemde pasif öğrenci durumuna geçersiniz.

Ödemelerin akademik takvimde belirtilen tarihler arasında yapılması gerekmektedir. Zorunlu durumlar haricinde ödemelerle ilgili ek süre verilmemektedir.

Ödemelerinizi Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri, internet bankacılığı ya da kullanıcı adı ve şifre T.C. kimlik numaranız olmak üzere Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) girerek kredi kartı ile online olarak yapabilirsiniz.

Ödemeler her güz ve bahar yarıyıllarının başında başında akademik takvimde belirlenen tarihler arasında yapılmaktadır. Ödemelerinizi toplu olarak yapamazsınız.

Ödemelerinizi Vakıfbank’a, Halkbankası’na ve Ziraat Bankası’na T.C. kimlik numaranız ile yapabilirsiniz.

İnternet bankacılığı aracılığı ile ücretinizi yatırabilirsiniz. Ayrıca kullanıcı adı ve şifre TC Kimlik Numaranız olmak üzere Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) girerek kredi kartı ile online olarak yapabilirsiniz.

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığında alınan öğretim giderleridir.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÜCRETLERİ

İstanbul Üniversitesi'nin açıköğretim fakültesi ücretleri şu şekilde: 

Açıköğretim ücretli mi 2022 kayıt ücreti ne kadar?
Açıköğretim ücretli mi 2022 kayıt ücreti ne kadar?

 

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÜCRETLERİ GEÇEN YILA AİT

Anadolu Ünivresitesi'nin kayıt ücretleri henüz güncellenmedi. Geçen yılın ücretleri ise şöyle: 

Açıköğretim ücretli mi 2022 kayıt ücreti ne kadar?
Açıköğretim ücretli mi 2022 kayıt ücreti ne kadar?

 

Yorumlar