Açıklama yapan kulüpler artıyor: Konya, Kayseri, Erzurum, Sivas...

Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarında bazı taraftar gruplarının hükümet aleyhine sloganlar atarak yeşil sahalarda siyaset yapması Anadolu kulüplerinden getpki geldi. Konyaspor, Kayserispor, Erzurumspor takımları yeşil sahalara siyaset sokulmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu kulüplerinden açıklamalar peş peşe geldi

Fenerbahçe ve Beşiktaş stadlarında bazı taraftar gruplarının hükümet aleyhine slogan atması futbol dünyasında tepkiyle karşılandı. Anadolu kulüpleri futbol sahalarında siyaset yapmılmasına tepki gösteren açıklamalarda bulundu. Açıklama yapan kulüpler arasında Erzurumspor, Konyaspor ve Kayserispor da var. 

ERZURUMSPOR'DAN AÇIKLAMA

Erzurumspor Futbol Kulübünden yapılan açıklamada, "Biz, dün olduğu gibi bugün de aziz milletimizin yanında, büyük ve güçlü Türkiye'mizin tarafında olacağız." denildi.

Kulübün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Anadolu'nun ön sözü ve Cumhuriyetimizi kuran şehir Erzurum'un yeşil sahalardaki temsilcisi Erzurumspor'un camiası ve taraftarı, devletimizin ve aziz milletimizin daima yanındadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Asrın felaketi diye adlandırdığımız bir afeti henüz yaşamışken, kaybettiğimiz insanların yasını tutarken, acılarımız tazeyken, yaralarımızı sarmak için hep birlikte millet olarak var gücümüzle omuz omuza vermişken, devletimiz tüm imkanlarını tüm görevlileriyle seferber etmişken, bu ortamda acılarımızı hep birlikte sarmak yerine tribünlere siyaset bulaştırarak Türk futbolunu kendi emellerine alet etmek isteyenleri tarih ve aziz milletimiz asla affetmeyecektir. Cinsiyet, dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin çeşitli siyasi düşüncelere sahip insanlarımızın sadece armaya gönül verdiği, takımının renkleri altında birleştiği bu sektörde asla olmaması gereken bu etik dışı planlı provokasyonu kınıyoruz. Biz, dün olduğu gibi bugün de aziz milletimizin yanında, büyük ve güçlü Türkiye'mizin tarafında olacağız."

KONYASPOR'UN AÇIKLAMASI

Konyaspor tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi: 

KAYSERİSPOR'UN AÇIKLAMASI

Kayserispor kulübü tarafından yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle:

DEMİRGRUP SİVASSPOR'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Yeşil sahalara siyaset bulaştırılmasına tepki gösteren bir diğer kulüp ise Sivasspor oldu.

Sivasspor'dan yapılan açıklama şöyle:

 YENİ MALATYASPOR'DAN AÇIKLAMA

Yeni Malatyaspor da spor üzerinden siyaset yapılmasına tepki gösterdi.

Yeni Malatyaspor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

ÇAYKUR RİZESPOR'DAN AÇIKLAMA

Çaykur Rizespor da sessiz kalmadı.

İşte Çaykur Rizespor'un yaptığı açıklama:

ÜMRANİYESPOR'DAN TEPKİ

Ümraniyespor da yeşil sahalara siyaset bulaştırılma çabalarına tepki gösteren açıklamalarda bulundu.

İşte Ümraniyespor tarafından yapılan açıklama:

Yorumlar