Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınavları online yapılacak

Açık Öğretim Fakültesi AÖF yaz okulu sınavları nasıl yapılacak? Online internet üzerinden mi yoksa normal klasik sınav şeklinde mi? İşte detayları:

Google Haberlere Abone ol
AÖF yaz okulu sınavları online yapılacak

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınavları nasıl yapılacak sorusu milyonlarca öğrencinin kafasını meşgul ediyor. Salgın süreci nedeniyle değişen ve yeniden yapılan programlar nedeniyle yaz okullarında da değişiklikler yapıldı. Bu nedenle özellikle de AÖF yaz okulu sınavlarının durumu merak konusu oldu. Yaz okulu sınavı için geri sayım başladı. Pek çok öğrencinin merakla araştırdığı AÖF yaz okulu sınavı online mı yoksa salonlarda mı yapılacağı ile de gündemde yer alıyor. Peki, son gelişmelere göre AÖF yaz okulu sınavı ne zaman yapılacak ve online mı olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler.

AÖF yaz okulu sınavı 23 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak. Yaz okulu sınavının bütün illerde yapılması planlanıyor. Yaz okulu sınavının online mı yoksa salonlarda mı yapılacağına açıklama geldi. 

Anadolu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Fuat Erdal, Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarının online olacağını duyurdu. Profesör Doktor Erdal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Değerli Açıköğretim Öğrencilerimiz, aldığımız her kararda önceliğimiz sizin sağlığınız ve geleceğiniz olmuştur. Bu doğrultuda yürüttüğümüz yoğun çalışmalar sonucunda yaz okulu sınavlarının online yapılması kararını aldık. Hepinize sağlıklı günler ve başarılar diliyorum.

Not yükseltmek için yaz okulundan ders alabilir miyim?

1- Genel not ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olup FF harf notu haricinde başarısız dersi bulunmayan öğrenci, not yükseltmek için ders seçemez.

2- Genel not ortalaması 2,00’nin altında olup başarısız olan FF harf notlu dersle birlikte koşullu geçer (CD, DC ve DD) harf notu alınan ders/derslerden en fazla 5 ders seçebilir.

Yaz okuluna kimler kayıt yaptırabilir?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.

2- 2019-2020 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.

3- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.

4- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.

5- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

Yorumlar