Açık Lise Başvuru Tarihleri 2023 ne zaman?

Açık Lise Başvuru Tarihleri 2023 yılında ne zaman olduğu soruları öğrenciler tarafından merakla soruluyor. Yeni yıl takvimini öğrenmek isteyen öğrenciler buna göre başvuru yapmak istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Açık Lise Başvuru Tarihleri 2023 ne zaman?

Açık Lise Başvuru Tarihleri 2023 ne zaman, yeni başvurular için son tarih veya başlama tarihi konularında öğrencilerin kafalarında çeşitli soru işaretleri bulunuyor. 

Açık Öğretim Lisesinde okuyan veya yeni başlayan öğrencilerin merakla bekledikleri başvuru tarihleri takvimi ne zaman netleşiyor? 

Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin bekledikleri açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak. Peki, Açık Lise Başvuru Tarihleri 2023 yılında nasıl olacak?

AÇIK LİSE BAŞVURU TARİHLERİ 2023

Açık Öğretim Lisasi kayıtları ne zaman, sorusunun yanıtına odaklanan öğrenciler MEB açıklamasını bekliyor. Özellikle ocak ayının gelmesiyle AÖL kayıt tarihi için beklentiler arttı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AÖL kayıtları geçtiğimiz yıl 28 Ocak'ta tamamlanmıştı. Bu seneki kayıt tarihleri ise henüz açıklanmadı. 1. Dönem sınav sonuçlarının ardından AÖL kayıt takviminin yayınlanması bekleniyor.

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi 2. dönem kayıt duyurusu henüz yayınlanmadı. AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri geçen sene 27 Aralık-28 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleşti.

AÖL 1. Dönem sınav sonuçları açıklandıktan sonra kayıt takviminin yayımlanması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim edip ön kaydını yaptıracaklardır.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri eksik evrakı ve evrakında eksik bilgi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve eksik belgeyle işlem yapmayacaktır.

Eksik belge ve bilgiyle ilk kayıt alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, öğrencinin ilk kayıt evrakındaki eksik belge ve bilgileri tamamlamakla yükümlüdür. Yeni kayıt süresince eksik evrakları tamamlamayan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, eksik evrak veya eksik bilgi ile almış olduğu öğrencinin ön kaydını ilk kayıt işlemlerinin bitiminden sonra silecektir.

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “sınav ücretini” ödemek zorundadır.

İlk kayıt için yatırılan sınav ücreti, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav ücretinizi doğru T.C. kimlik numarasına ve hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanma tarihine ilişkin bir açıklama yapmadı. Sınavların üzerinden 14 gün geçerken sınav sonuçlarının Ocak ayının ikinci haftasına kadar erişime açılmış olması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.


 

Yorumlar