Açık Kapı Yardım Başvurusu İşlemi ve Sonuç Sorgulama

Açık Kapı Yardım Başvurusu Nasıl ve Nereden yapılır? Açık Kapı devletin vatandaşına sunduğu en yeni ve en kapsamlı hizmetlerden birisi olarak hayatımıza girmeye başladı. Bu sistem üzerinden devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla ilgili yardım talebinde bulunulabiliyor. Peki nasıl? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Açık Kapı Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Açık Kapı Yardım Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır? Açık Kapı Nedir? Açık Kapı ne için kullanılıyor? Şeklindeki sorular son zamanlarda devletin vatandaşı için sunduğu en yeni ve en kapsamlı hizmetlerden birisinin devreye girmesiyle birlikte sorulmaya başlandı. Peki nedir devletin bu kapsamlı hizmeti? Şöyle anlatalım:

İçindekiler:

Açık Kapı Nedir?

Açık Kapı Kimler Başvuru Yapabilir?

Açık Kapı Başvuru Nasıl Yapılır?

Açık Kapı Başvuru Sonuç Sorgulama

E-Devlet Kapısı Takip

 

AÇIK KAPI NEDİR?

Açık Kapı, koronavirüs salgını nedeniyle devletin hiçbir kurumuna gidemeyen, özellikle de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, kaymakamlıklara ve valiliklere giderek yardım başvurusunda bulunamayan vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve e-Devlet Şifreleriyle Turkiye.Gov.Tr adresi üzerinden başvuru yapmalarını sağlayan yeni bir hizmettir. 

AÇIK KAPI KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Açık Kapı başvuru için adından da anlaşıldığı üzere herhangi bir şart aranmıyor. Devletten yardım talep eden hemen hemen herkes faydalanabiliyor. Ancak devletin kayıtlı sistemlerinde durumu çok çok iyi olan vatandaşlar zaten belli olduğu için muhtemelen eleme yapılacaktır. Zaten açık kapı sistemi üzerinden sadece nakdi ve gıda yardımı talebinde bulunulmuyor, devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla ilgili yardım talebinde bulunulabiliyor. Dolayısıyla durumu çok iyi olan ancak devletin herhangi bir kurumunda çözülmesi gereken sorunu bulunan vatandaşlar da başvuru yapabiliyor.

AÇIK KAPI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Açık Kapı başvurusu internet üzerinden yapılıyor. Evinizde veya kullandığınız cep telefonunuzda internet hizmeti varsa buradan rahatlıkla başvuru yapabiliyorsunuz. İnternetli bilgisayar veya cep telefonunuzdan www.acikkapi.gov.tr uygulamasını indirdikten veya sitesine girdikten sonra daha önce aldığınız e-devlet şifresi ve TC Kimlik Numaranızla giriş yapıyorsunuz. 

Açık Kapı Başuru yapmak için burayı kullanabilirsiniz: 

Açık Kapı Başvuru İşlemi
Açık Kapı Yardım Başvurusu İşlemi

 

AÇIK KAPI BAŞVURU SORGULAMA

Açık Kapı uygulaması üzerinden devletten nakdi, gıda veya başka konularda yardım talep edenler aynı şekilde yine bu uygulama üzerinden hizmete sunulan sistem üzerinden sonuçları da sorgulayabiliyor. Yapılan yardım başvurusunun nasıl sonuçlandığı, sonuç alınıp alınmadığı konusunda gerekli bilgiler veriliyor. Yardım talebi kabul edilen vatandaşlar zaten devletin yetikili birimleri tarafından anında telefonla aranarak teyit alınıyor. Akabinde de ihtiyacı olan yardımlar ulaştırılmaya çalışılıyor. Açık Kapı başvuru sonucu sorgulama işlemi için aşağıdaki butonu kullanabilirsiniz:

Açık Kapı Başvuru Sorgulama
Açık Kapı Başvuru Sonucu Sorgulama

 

E-DEVLET ÜZERİNDE DE KONTROL SAĞLANABİLİR

Açık Kapı sitesi üzerinden yapılan başvurular aynı şekilde devletin şu ana kadarki en büyük ve en kaliteli hizmetlerinden birisi olan e-Devlet Kapısı üzerinden de kontrol edilebiliyor. Burada TC Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra Açık Kapı kelimelerinin arama butonunda aranması sonrasında gerekli menüler çıkacaktır. Buradan da başvuru sonuç sorgulama işlemi yapılarak başvunun son durumu hakkında bilgi alınabilir. 

Yorumlar

Hacer taş Ekranı ödeyemiyorum yardım talep edebilirmisiniz cokzordurumdayiz
Nergiz 3 tane cocugum var bayram harcligi talep ediyorum yardimcj olursaniz
Nurten Yartim netten alapilirim
Nürvet birer Ramazan ayında erzak yardımcı olur musunuz
Emine uslu 3 tane Çocuğum var bayram.harçlığı taleb ediyorum