Acemi kasaplar hastanelik oldu

- İzmir ve Manisa'da kurban kesimi sırasında yaralanan 207 kişi, hastanelere başvurdu

Google Haberlere Abone ol
Acemi kasaplar hastanelik oldu

İZMİR (AA) - İzmir'de 157, Manisa'da 50 kişi kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak, hastanelere müracaat etti.

Kurban Bayramı'nın başlamasıyla kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlardan bazıları hayvanların darbesi ve kesici aletlerle yaralandı.

İzmir'de bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı devirmeye çalışırken darbe alan 115 kişi Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, 25 kişi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 17 kişi de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Özel araçları veya ambulanslarla hastanelere ulaşan acemi kasaplar yoğunluğa neden olurken, bazı yaralılar da ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran yaralılardan Akın Öz, kurban keserken oğlunun bıçağı yanlışlıkla eline sapladığını, bu nedenle hastaneye geldiğini belirtti.

Ahmet Erdoğan da yanlışlıkla kendini yaraladığını, parmağından bileğine kadar kesiğe neden olduğunu, tedavi için hasteneye koştuğunu anlattı.

- Manisa

Manisa'da da 50 vatandaş kesim sırasında çeşitli yerlerinden kesici aletlerle yaralandı.

Yaralılar, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi, Manisa Devlet Hastanesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi acil servislerinde ayakta tedavi edildi.

"Acemi kasaplar"ın yoğunluk oluşturduğu hastanede, olası büyük yaralanmalar için plastik cerrahi biriminin hazır bekletildiği bildirildi.

Yorumlar