Abuzer Yıldırım kimdir, nereli, kaç yaşında öldü?

Abuzer Yıldırım kimdir, nereli, kaç yaşında öldü? Hayırseverliği ile bilenen ve sevilen iş adamı Abuzer Yıldırım bugün hayata gözlerini yumdu. Peki Abuzer Yıldırım kimdir, nereli, kaç yaşında, neden öldü? İşte Abuzer Yıldırım hakkında merak edilen detaylar

Google Haberlere Abone ol
Abuzer Yıldırım kimdir, nereli, kaç yaşında öldü?

Adıyam'ın yardımsever insanı Abuzer Yıldırım koronavirüs hastalığına yenik düştü. 26 Nisan günü hayatını kaybeden Abuzer Yıldırım kimdir, nereli, kaç yaşında, neden öldü, merak edildi. İşte hayırları ile yad edilen iş adamı hakkında merak edilenler...

Abuzer Hatice Yıldırım ilkokulu gibi bir çok okul, cami, hastane, lojman, sağlık ocağı yaparak adını Adıyaman'ın unutulmayacakları arasına yazdırdı. 

Aslen Adıyamanlı olan Şeyh Abuzer Yıldırım'ın 72 yaşında olduğu öğrenildi.

1988 yılında eşi Hatice Yıldırım'ı kaybeden Abuzer Yıldırım, eşinin adına hayratlarda da bulundu. Bir çok devlet erkanının övgülerini alan Yıldırım, yaptığı yardımlar sebebi ile bir çok ödüle layık görüldü.

Kronik şeker hastalığı olan Abuzer Yıldırım, memleketi Adıyaman'da şeyh olarak da biliniyordu. Adıyaman'da dergahı bulunan gönül insanı koronavirüs salgınından hayatını kaybetti.

Koronavirüse yakalandıktan sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan ve kronik rahatsızlığı bulunan Abuzer Yıldırım, hastalığa yenik düştü. 

Abuzer Yıldırım'ın naaşının 27 Nisan Pazartesi günü defnedileceği öğrenildi.

Abuzer Yıldırım yaptığı polis merkezi ve pek çok yardımı ile gönüllere taht kuran yegane insanlardan oldu. Öyle ki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından plaket verilerek, minnet duyguları sunuldu.

Bakan Soylu Yıldırım'ın vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü sosyal medya hesabından paylaşarak aileye sabır ve başsağlığı diledi.

 

Yorumlar