AB'nin kamu destek kuralları yumuşatıldı

- AB Komisyonu, havalimanı, liman, kültür ve spor tesisleri için kamu destek ve yatırım kurallarını yumuşatma kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
AB'nin kamu destek kuralları yumuşatıldı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkelerin, havalimanlarına, limanlara, kültür ve spor merkezlerine sağlayacakları kamu destek ve yatırımlar için geçerli kuralları yumuşattı.

AB Komisyonu, üye ülkelerin kamu desteklemelerine ve yatırımlarına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Buna göre, AB üyesi ülkelerin, yıllık 3 milyonun altında yolcunun uçuş yaptığı bölgesel havalimanlarına yapacakları kamu desteklemeleri, AB Komisyonu denetim ve incelemesine tabi olmayacak.

Deniz limanlarına 150 milyon avroya kadar, iç limanlara da 50 milyon avroya kadar sağlanacak kamu yardımları benzer şekilde AB Komisyonu tarafından kontrol edilmeyecek. Merkez dışı bölgelerde kurulacak kültür ve çok amaçlı spor tesislerine yapılacak kamu yardımları ve yatırımları da denetime tabi tutulmayacak.

Söz konusu değişiklikle kamu yetkililerinin idari yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor.

Üye ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu'nun görev alanına giriyor. AB ülkeleri kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.


Yorumlar