Abdullah Başdemir kimdir Esra Taş kimdir? Büyükşen cinayeti

Abdullah Başdemir kimdir Esra Taş kimdir? Nerelidir, ne iş yapıyor, neden gündeme geldi, ne ile suçlanıyor soruları bugünün popüler konuları arasında yer alıyor. Konya'da yaşanan çifte cinayet yani Büyükşen çiftinin cinayetiyle birlikte gündeme gelen bir isimdir Abdullah Başdemir ismi.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Başdemir kimdir Esra Taş kimdir? Büyükşen

Abdullah Başdemir kimdir Esra Taş kimdir? Büyükşen cinayeti? Nerelidir, ne iş yapıyor, ne ile suçlanıyor, gerçekten de Büyükşen çiftinin katili midir yoksa azmettiricisi midir? İşte Abdullah Başdemir hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Türkiye'nin aylardır konuştuğu Büyükşen çifti cinayetinde yaşanan son gelişmeler herkesi şaşırttı. Çiftin katilleri arasında şu ana kadar hiç şüphelenmeyen isimler çıktı. Bütün Türkiye, çiftin çocuklarının günahını almış, onların bu işin arkasında olduğunu düşünmüştü. Oysa yapılon son soruşturmada olay bambaşka bir hal aldı. Bu nedenle Abdullah Başdemir kimdir sorusu önem kazanmaya başladı. Abdullah Başdemir kimdir Büyükşen cinayeti katili kim?

Abdullah Başdemir kimdir?
Abdullah Başdemir kimdir?

 

Necla ve Metin Büyükşen'in ölümüne neden olan olaylar zinciri tamamen farklı çıktı. Ortaya çıkan yeni detaylara göre çift tamamen yanlış bir olayın kurbanı oldu. Olayın baş kahramanlarından biri de Abdullah Başdemir isimli aynı köylü bir kişidir. 

Abdullah Başdemir kimdir?
Abdullah Başdemir

 

Başdemir, Büyükşen çiftini öldüren katilleri ayarladığı belirtilen kişidir. 

Abdullah Başdemir kimdir?
Abdullah Başdemir

 

Bu kişinin katil tutmasının nedeni ise aynı köyde oturan sevgilisinin talebidir.

Abdullah Başdemir kimdir?
Abdullah Başdemir

 

İşte olayın detayları: 

Konya'da 3 yıl önce öldürülen Metin-Necla Büyükşen cinayetleri sonunda aydınlatıldı. Müge Anlı'nın programında işlediği cinayet davasında 25 kişi gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili 4 kişi tutuklanırken Osman Büyükşen, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Anne ve babamın katilleri tespit edilmiş olup olaydaki belirsizlik büyük ölçüde giderilmiştir. Kar maskeli katil başka birilerini öldürecek iken yanlış adres nedeniyle anne ve babamın ölümüne sebep olmuştur. Kardeşlerim masumdur." dedi.

Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen, eşi Nejla Büyükşen 3 Eylül 2018 günü kar maskeli saldırgan tarafından evlerinde vurularak öldürüldü. Çiftin kızları Fatma Büşra ise saldırgandan ölü taklidi yaparak kurtuldu.

Çiftin doktor oğulları Osman Büyükşen'in Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkıp, konunun tekrar gündeme gelmesi üzerine jandarma bünyesinde özel ekip kuruldu. Özel ekip dosya üzerinde ve mahallede yaptığı çalışmalar sonucu operasyon için harekete geçti. Bu sabah İsmil Mahallesi ve kent merkezindeki adreslere yapılan operasyonlarda aralarında Fatma Büşra Büyükşen, ağabeyi Uğur ve yengesi Betül Büyükşen'in de olduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı,

8 aylık teknik ve fiziki takip ile HTS incelemesinin ardından gözaltına alınan şüphelilerden Esra Taş ve Abdullah Başdemir, cinayeti azmettirdiklerini itiraf ederek sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Yapılan sorgulamada Esra Taş'ın, öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K.'nin eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Esra Taş'ın, Hüseyin K.'nin, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını ve bu nedenle o aileye zarar vermek istediğini, bu durumu sevgilisi Abdullah Başdemir'e anlattığı, Başdemir'in de para karşılığı 2 kişi kiralayıp, korkutup, zarar vermeleri için Hüseyin K.'nin evine gönderdiği öne sürüldü.

Başdemir'in kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.'nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri belirtildi.

Abdullah Başdemir ve Esra Taş'a da Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen'in yardım ettiği saptandı.

Esra Taş, Abdullah Başdemir ve onlara yardım ettikleri öğrenilen Büyükşen ailesinin komşuları Zeki Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

1'i adli kontrol kararı 20'si jandarmadaki ifadesinin ardından olmak üzere 21 şüpheli serbest bırakıldı. Olayla ilgili kiralık katil olduğu öne sürülen 2 kişi aranıyor.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ İLE RESİMLERİ ÇIKTI

Cinayetlerin azmettiricisi ve baş sorumlusu Abdullah Başdemir'in Konya'da Çumra ilçesinde yaşadığı, hayvancılık ve çiftçilikle uğraştığı öğrenildi. Ayrıca Konya'da geniş bir çevresi olan ve başka ne işler yaptığı bilinmeyen bir kişilik olarak biliniyor. 

Başdemir'in Konya İl Emniyet Müdürü ile Konya Valisi'ni ziyaret ederek çektiği resimleri sosyal medya hesaplarından paylaştığı da ortaya çıktı. 

İşte Abdullah Başdemir'in Konya Valisi ve Konya Emniyet Müdürü ile çekildiği resimler: 

Abdullah Başdemir kimdir?
Abdullah Başdemir, Konya Emniyet Müdürü ile görüşüyor

 

Abdullah Başdemir kimdir?
Abdullah Başdemir, Konya Valisi ile görüşüp resim paylaşmış

 

Abdullah Başdemir'in cinayeti kimlere işlettiği konusunda ise henüz bir açıklama ya da bilgi bulunmuyor. Başdemir'e yardım ettiği belirtilen Zeki ve Musta Okşen isimli iki komşu da tutuklananlar arasında yer alıyor. Cinayeti bu iki ismin mi işlediği yoksa bunlar sadece yardımcı oldukları için tutuklandı, henüz bilinmiyor.

ESRA TAŞ KİMDİR?

Esra Taş, Necla ve Metin Büyükşen çiftinin köylüsü ve mahallelisidir. Taş, sevglisi olduğu belirtilen Abdullah Başdemir'den cinayetleri işleten kişidir. İddiaya gre Esra Taş, daha önce sevgili olduğu kişinin ailesine düşmanlığı nedeniyle cinayetlerin işlenmesine neden oldu. Esra Taş, intikam için eski sevgilisinin ailesine gözdağı vermek istedi; ancak Abdullah Başdemir'in kiraladığı kiralık katiller yanlışlıkla Büyükşen çiftini öldürdü.

JANDARMADAN AÇIKLAMA

Necla ve Metin Büyükşen çiftinin evlerinde öldürülmesiyle ilgili Jandarma Genel Komutanlığı tarafından açıklama yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı’nca yürütülen çalışmalara; Jandarma Genel Komutanlığı’nın görevlendirdiği İstihbarat Komutanlığı Timi, JASAT Timi ve Siber Suçlarla Mücadele Timi’nin destek verdiği belirtildi. Şüphelilerin evinde kar maskesi ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

* Öldürme olayının meydana geldiği 03 Eylül 2018 tarihinden bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında; alınan ifadeler, yapılan teknik takip ile maktuller ve şüphelilere ait İMAJ kayıtlarının incelenmesi neticesinde olayın meydana geldiği adresin karıştırılarak yanlış adreste bulunan eve girilerek gerçekleştirilmiş olduğu yönünde kuvvetli bilgi ve bulgulara ulaşılmış olup, soruşturma kapsamında olaya karıştığı değerlendirilen 23 şüpheli hakkında 13 Temmuz 2021 Salı günü Konya İl ve İlçelerinde bulunan 18 adrese 116 personelin katılımıyla operasyon düzenlenmiş, soruşturmanın genişletilmesiyle 25  şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

* Şüphelilerin evlerinde, araçlarında ve iş yerlerinde yapılan adli aramalar neticesinde; 2 adet kar maskesi, 2 adet eldiven, 31 adet cep telefonu, 11 adet harici depolama cihazı, 8 adet av tüfeği, 3 adet bilgisayar, 42 adet sim kart, 8 adet hafıza kartı ve 2 adet tablet ele geçirilmiştir.

* Ele geçirilen dijital materyaller Siber Suçlarla Mücadele Timleri tarafından incelenmiş olup, diğer suç delilleri ise Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilerek incelenmesi sağlanmıştır.

Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların ifadeleri, teknik takip ve teknik incelemeler sonucu şüphelilerin, olayın meydana geldiği adresi karıştırarak yanlış adreste bulunan Büyükşen çiftini öldürdüklerinin tespit edildiği belirtildi.


 

Yorumlar