Abdulkadir Uraloğlu kimdir? nerelidir, kaç yaşındadır?

Abdulkadir Uraloğlu'un kim ve nereli olduğu soruları son bakanlar kurulu listesinin açıklanmasıyla birlikte gündem oldu. Açıklanan listede Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak Uraloğlu yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Abdulkadir Uraloğlu kimdir? nerelidir, kaç yaşında

Abdulkadir Uraloğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor soruları bu akşam en çok merak edilen konular oldu. 

ABDULKADİR URALOĞLU KİMDİR?

Abdulkadir Uraloğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğan bir Türk bürokrat ve şu anda Karayolları Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Uraloğlu, 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.

Abdulkadir Uraloğlu kimdir? Abdulkadir Uraloğlu nerelidir, kaç yaşındadır?
Abdulkadir Uraloğlu kimdir? Abdulkadir Uraloğlu nerelidir, kaç yaşındadır?

 

Kariyerine Karayolları Genel Müdürlüğü'nde başlamış ve çeşitli görevlerde bulundu.

İzmir bölge müdürü olarak görev yaparken, 2015 yılında istifa ederek AK Parti'den Trabzon milletvekili adayı adayı oldu; ancak adaylık sürecinde aday olarak gösterilmedi.

23 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karayolları Genel Müdürü olarak atandı. Bu göreviyle birlikte, Türkiye'nin karayolları altyapısıyla ilgili çalışmaları yönetmekte ve karayolu projelerinin planlanması, yapımı ve bakımı gibi alanlarda sorumluluk taşıyor.

Abdulkadir Uraloğlu'nun liderliğinde, Karayolları Genel Müdürlüğü, ülkenin ulaşım altyapısının geliştirilmesine yönelik çalışmalara devam ediyordu.

Uraloğlu son olarak 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Bakanlar Kurulu listesinde yer alan isimlerden biri oldu.

Yorumlar