"ABD'nin yaptırım kararı, hukuksuz ve keyfidir"

- Bosna Hersek Dostları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Erdem: - "ABD'nin yaptırım kararı, hukuksuz ve son derece keyfi bir karardır. Türkiye'nin böylesine oyunlarla alt edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz" - "Herkesin üzerine düşen ülkesine her zamankinden daha fazla sahip çıkması ve taşın altına elini sokmasıdır. Üreteceğiz ve çocuklarımız için çok daha güzel bir dünya inşa edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"ABD'nin yaptırım kararı, hukuksuz ve keyfidir"

İSTANBUL (AA) - Bosna Hersek Dostları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Erdem, ABD'nin Türkiye'ye yönelik kararlarını "hukuksuz ve son derece keyfi" olarak nitelendirerek, "Türkiye'nin böylesine oyunlarla alt edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin papaz Andrew Brunson'un tutuklanmasından sonra Türkiye'deki yargılama süreçlerine karşı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan yaptırım kararının, hukuksuz ve son derece keyfi olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin son günlerde yaşadığı ekonomik gelişmeleri ve bunun günlük hayata yansımasını dikkatle takip ettiklerini belirten Erdem, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle dış güçlerin baskılarının son halkası olarak görülen ekonomik taarruzun; ancak milletçe birlik olabildiğimiz takdirde üstesinden gelebiliriz. Bizim kaderimiz bir, yarınlarımız bir. Bu topraklar sadece üzerinde yaşayanların değil, Balkanlar'dan, Asya'ya ve Orta Doğu'ya kadar yüz milyonlarca insanın geçmişini ve geleceğini derinden etkilemektedir. Türkiye'nin böylesine oyunlarla alt edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Herkesin üzerine düşen ülkesine her zamankinden daha fazla sahip çıkması ve taşın altına elini sokmasıdır. Üreteceğiz ve çocuklarımız için çok daha güzel bir dünya inşa edeceğiz. İnanıyoruz ki birlik ve beraberliğin bu hayatta aşamayacağı engel yoktur. Buna inanmalı, mücadele etmeli ve kenetlenmeliyiz. Başka Türkiye yok.

ABD’nin Türkiye'deki yargılama süreçlerine karşı saygısız tutum ve yaptırımlarını şiddetle, nefretle kınıyor ve bu yanlıştan derhal dönülmesini bekliyoruz.
Türkiye'de yaşayan Bosna Hersek ve Sancak göçmenleri olarak, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz aziz Türk milletine ve dünya kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Yorumlar