ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki

- İstanbul Medeniyet Üniversitesi: - "Kudüs'ün bölgede sistematik terörle ayakta kalmaya çalışan işgalci İsrail'e bir oldubitti ile peşkeş çekilmeye çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Kudüs; barış, selamet ve gelecek açısından hepimizin kırmızı çizgisidir"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki

İSTANBUL (AA) - İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin (İMÜ), ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere saldırısını kınadığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, ABD yönetiminin insanlık, vicdan ve uluslararası hukuku hiçe sayarak aldığı büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararını, yapılan bütün uyarılara ve uluslararası toplumun tepkilerine rağmen dün hayata geçirmesinin büyük bir katliam ve vahşete yol açtığı kaydedildi.

Açıklamada, Filistin halkının alınan karara karşı Gazze sınırında yaptığı protesto gösterilerine İsrail güçlerinin uyguladığı orantısız güç kullanımının, kabul edilemez bir barbarlık ve vahşet örneği olup tarihe kara bir leke olarak geçeceği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"ABD'nin büyükelçiliğini taşıma kararını tam bir aymazlık ve tahrik örneği olarak, Filistin halkının yüreğinde unutulmaz bir acı olan Nekbe tarihine denk getirmesi, Kudüs'ü işgalci bir topluluğa teslim etme konusunda ne kadar pervasız ve gözü dönmüş bir ruh hali ile hareket edildiğini göstermektedir. İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak işgalci İsrail ve hamisi ABD'yi kınıyor, mazlum Filistin halkı ile bir ve beraber olduğumuzu ilan ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Asırlarca insanlık için huzur kaynağı olmuş kutsal şehir Kudüs'ün bölgede sistematik terörle ayakta kalmaya çalışan işgalci İsrail'e bir oldubitti ile peşkeş çekilmeye çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Kudüs; barış, selamet ve gelecek açısından hepimizin kırmızı çizgisidir. Bu kadim maneviyat beldesi esenliğe kavuşmadan bölgenin ve dünyanın esenliğe kavuşması beklenemez."

Yorumlar