ABD'nin kuzey kesimleri kâbusu yaşıyor

ABD'nin kuzey eyaletlerinde eksi 21 dereceye kadar düşen havalar nedeniyle can kayıpları artıyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin kuzey kesimleri kâbusu yaşıyor

ABD'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan ağır kış şartları, 12 Ocak'tan bu yana altı eyalette toplam 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu eyaletler, Tennessee, New York, Arkansas, Kansas, Oregan ve Mississippi olarak sıralanıyor. Tennessee Sağlık İdaresi ve yerel yetkililer, eyalette 7 kişinin öldüğünü belirtirken, diğer beş eyalette 14 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

AĞIR KIŞ KOŞULLARI

New York'un Canada sınırındaki Buffalo kentinde 75 santimetreden fazla kar yağışı kaydedildi. Meteoroloji servisleri, bu bölgede araçla seyahatin neredeyse imkansız hale geldiğini ve karla karışık rüzgarın saatte 65 kilometreye kadar ulaştığını bildirdi.

UÇUŞ TRAFİĞİNDE BÜYÜK AKSAMALAR

FlightAware sitesine göre, ABD'de kış koşulları nedeniyle 1090 uçuş iptal edildi ve 4 bin 221 uçuş gecikmeyle gerçekleşti. Ülkenin orta kesimlerinde soğuk hava dalgasının cuma gününe kadar tehlikeli seviyelere ulaşması ve donma riskini artırması bekleniyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE ALTYAPI SORUNLARI

Poweroutages sitesinin verdiği bilgilere göre, ABD'nin üç eyaletinde toplamda yaklaşık 95 bin kişi elektriksiz kaldı. Soğuk hava dalgasının ve yoğun kar yağışının altyapı üzerindeki olumsuz etkileri, elektrik kesintilerine yol açtı. Bu durum, özellikle kış koşullarının etkili olduğu bölgelerde yaşayan insanlar için ciddi sıkıntılara sebep oldu.

Yorumlar