ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

- Fetih Hareketi Merkez Konseyi, ABD'nin Kudüs kararıyla mücadelenin yollarını değerlendirdi

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

RAMALLAH (AA) - Fetih Hareketi Merkez Komitesi'nin, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasıyla mücadelenin yollarını görüştüğü bildirildi.

Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril Er-Recub, Filistin radyosuna yaptığı açıklamada, komitenin, Devlet Başkanı Mahmud Abbas liderliğinde, Ramallah kentindeki başkanlık merkezinde bir araya geldiğini ifade etti.

Recub, toplantıda başta ABD'nin Kudüs kararının yansımaları ve Filistin halkının direnişiyle bu karara karşı konulması olmak üzere, Fetih ile Hamas arasındaki uzlaşı konusu ve çok sayıda dosyanın ele alındığını belirtti.

Filistin yönetiminin ABD planını reddeden tutumunu hatırlatan Recub, Washington'un bu kararına halk direnişindeki yükselişle karşı konulması konusunda azimli olduklarını vurguladı.

Recub, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda öne sürdüğü "yüzyılın anlaşmasını" başarısız hale getirecekleri konusundaki kararlı tutumlarını yineledi.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de yaptığı açıklamada, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması talimatını verdiğini duyurmuştu.

Yorumlar