ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

- Erzincan'da, Valilik ve Belediye Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi -Vali Arslantaş: - "Tarık Bin Ziyad’ı unutanlar Recep Tayyip Erdoğan’ı hatırlayacaklar. Bizler 'Hak bildiğin bu davadan vazgeç' diyenlere dönüp de 'Güneşi sağ elime, ayı da sol elime koysalar yine de bu davadan vazgeçmem' diyen Sevgili Peygamberimizin yolundan gidiyoruz" - Belediye Başkanı Gürsoy: -"Ey Amerika, ey İsrail bilesiniz ki 100 yıllık uykumuzdan uyandık. Sizin bugüne kadar kurduğunuz tuzakları çok iyi biliyoruz. Bundan sonra yaptıklarınıza asla ve asla seyirci kalmayacağız"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Valilik ve Belediye Başkanlığı öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen protestoda, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterildi.

Erzincan Belediyesi önünde toplanan binlerce kişi, Erzincan Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği eserler eşliğinde ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ve dövizlerle "Kudüs onurumuzdur", "Müslümanlar birleşin", "Kahrolsun Amerika" şeklinde sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Halitpaşa Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, protokol üyeleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'na gelen katılımcılar, burada Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşını okudu.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, toplanan kalabalığa seslenerek Kudüs’ün sadece Filistin için değil herkes için kutsal olduğunu ve bunu tüm dünyaya duyurmak için, zalimlerin yaptıkları zulümleri haykırmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Kudüs'ün kırmızı çizgi olduğunu vurgulayan Arslantaş, şöyle devam etti:

"Tarık Bin Ziyad’ı unutanlar Recep Tayyip Erdoğan’ı hatırlayacaklar. Bizler 'Hak bildiğin bu davadan vazgeç' diyenlere dönüp de 'Güneşi sağ elime, ayı da sol elime koysalar yine de bu davadan vazgeçmem' diyen Sevgili Peygamberimizin yolundan gidiyoruz. Millete söz verdik, Allah’a söz verdik, eğilmeyeceğiz, hak ve hakikat davamızdan, fetih ruhumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Alparslanların, Fatihlerin, Yavuzların zaferleri nasıl ki millet selametinin müjdecisi ise bizler de mazisinden aldığı güçle dirayetli, güçlü liderimizle millet olarak ideallerimizin peşinden koşacağız."

Erzincan Belediye Başkanı Başsoy ise tüm dünyaya seslendiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Damarımıza basmayınız. Sabrımızı zorlamayınız. Ve diyoruz ki ey gafiller, bizim Kudüs ile olan gönül bağımızı koparmaya sizin gücünüz yeter mi? Bilesiniz ki Allah’tan başkasına eğilmeyen bu başlarımızı o yönde biz secdeye koyduk. Ey Amerika, ey İsrail, bilesiniz ki 100 yıllık uykumuzdan uyandık. Sizin bugüne kadar kurduğunuz tuzakları çok iyi biliyoruz. Bundan sonra yaptıklarınıza asla ve asla seyirci kalmayacağız."

Konuşmalarının ardından program sona erdi.

Yorumlar