ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

- Uluslararası Genç Aktivistler Derneği üyeleri, ABD'nin kararını protesto etti - Başkan Yardımcısı Tosun: "Bu kararın İsrail'in çöküşünün başlangıcı olacağını düşünüyoruz. Dünya ülkelerinin ortak tepkisi de bu düşüncemizi desteklemektedir"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Genç Aktivistler Derneği üyesi bir grup, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Ortaköy Camisi yanında toplanan dernek üyeleri, ellerinde çeşitli dövizlerle "Kudüs İsrail'in değil, İslam'ındır" sloganları attı.

Derneğin Başkan Yardımcısı Akif Tosun, burada yaptığı açıklamada, "İlk kıblemiz, ikinci mescidimiz, üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa'mızın şehri, miracın merkezi, ümmetin kalbi Kudüs İslam'ındır." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı talihsiz kararı tanımadıklarını dile getiren Tosun, "Bu kararın İsrail'in çöküşünün başlangıcı olacağını düşünüyoruz. Dünya ülkelerinin ortak tepkisi de bu düşüncemizi desteklemektedir. İsrail terör devletinin taşeronu olmak yoluna giren ABD, bu kararıyla dünya tarihine kara bir leke olarak geçecektir." diye konuştu.

Filistin'in yalnızca Müslümanları değil tüm insanlık tarihini ilgilendiren bir mesele olduğunu vurgulayan Tosun, genç aktivistler olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleşene kadar çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Bu sırada, dernek üyesi bir grup da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne, üzerinde Türkçe, Arapça, İngilizce ve İbranice "Kudüs İslam'ındır" ifadesinin yazılı olduğu afiş astı.

Polis ekipleri, eylemin izinsiz olduğu gerekçesiyle afişi kaldırarak, 5 kişiyi gözaltına aldı.

Yorumlar