ABD'nin Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

- Uganda Müftüsü Mubaje: - "ABD Başkanı Trump sonuçlarını tartmadan gereksiz ve tehlikeli bir çatışmanın tetiğini çekip ateşledi" - "Filistinliler ve şüphesiz İsrailliler büyük bir bedel ödeyecek"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

KAMPALA (AA) - Uganda Müftüsü Şeyh Şaban Ramazan Mubaje, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanıyarak sonuçlarını tartmadan gereksiz ve tehlikeli bir çatışmanın tetiğini çektiğini söyledi.

Başkent Kampala’daki Uganda Müslüman Yüksek Şurası’nda konuşan Mubaje, "Bugün, Kudüs’te doğan Filistinliler devletsiz olarak kategorize ediliyor. Onlar ne Filistin’in ne de İsrail’in vatandaşları. Pasaportları yok, sadece geçici Ürdün pasaportları var ve diğer vatandaşlar gibi kamu hizmetlerinden faydalanmıyorlar." dedi.

Mubaje, "ABD Başkanı Trump sonuçlarını tartmadan gereksiz ve tehlikeli bir çatışmanın tetiğini çekip ateşledi. Filistinliler ve şüphesiz İsrailliler büyük bir bedel ödeyecek." ifadesini kullandı.

Müftü Mubaje, İsrail-Filistin sorununun çözülebilmesi için sağlam temellere dayalı barışçıl çözümün bulunması gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1980'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." açıklamasında bulunmuştu.

Trump ayrıca, Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar