ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

- Sarıyer'deki ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde cuma namazı sonrası toplanan grup, kararı protesto etti

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

İSTANBUL (AA) - ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Sarıyer İstinye'deki ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

Sarıyer'deki Kurşunlu Camisi'nde cuma namazı kılan vatandaşlar, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüdü.

"Kudüs'e Selam Direnişe Devam", "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" şeklinde sloganlar atan vatandaşlar, "Mescid-i Aksa kutsalımızdır, Kudüs şerefimizdir" yazılı pankart ile "Kudüs namustur", "Kudüs kırmızı çizgimizdir", "Her Müslüman'ın ortak davası Kudüs" yazılı dövizler taşıdı.

Katılımcılar adına okunan basın açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığı ve bölgedeki sorunları derinleştirdiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği üzere Kudüs'ün Müslümanların "kırmızı çizgisi" olduğu vurgulanan açıklamada, kararın, bölgedeki barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğu aktarıldı.

Kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacağı anlatılan açıklamada, "Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir." denildi.

Vatandaşlar, sık sık tekbirler getirerek, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Bu arada, polis ekipleri, başkonsolosluğa çıkan sokağın bir bölümünü araç ve yaya trafiğine kapattı.

Protestoya AK PARTİ İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız ile AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi'nin ilçe başkanları da katıldı.

Yorumlar