ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

- Sudan İhvanı: - "Trump 1,7 milyar Müslümanı ABD'ye düşman etti"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

HARTUM (AA) - Sudan'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), ABD Başkanı Donald Trump'ın, Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşıma kararıyla dünyadaki 1 milyar 7 yüz milyon Müslümanı karşısına aldığını belirtti.

Başkent Hartum'da basın toplantısı düzenleyen İhvan Başkan Yardımcısı Adil İbrahim, kararın, "Kudüs meselesinin yeni bir tarihi başlangıç" olduğunu ifade ederek, Kudüs'ün sadece Filistinlileri değil, tüm Müslümanları ilgilendirdiğini ve savunulması gerektiğini kaydetti.

"Karar açıklandığından bu yana biz en kötüsünü bekliyoruz. ABD de beklesin." diyen İbrahim, söz konusu kararla "Trump'ın 1 milyar 7 yüz milyon Müslümanı ABD'ye düşman ettiğini" söyledi.

İhvan'ın Filistin Komitesi Başkanı Ömer Şeyh İdris de ABD'nin bu kararla barışın gerçekleşmesi için şeffaf bir arabulucu olmadığını ispat ettiğini belirtti.

İdris, Filistin yönetimine, başta Oslo olmak üzere İsrail'le yapılan tüm anlaşmaların hükmünün bittiğini açıklama çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar