ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepkiler

- Bartın ve Karabük'te, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepki gösterildi

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepkiler

BARTIN/KARABÜK (AA) - Bartın ve Karabük'te, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi.

Bartın'da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, ikindi namazının ardından ellerinde döviz ve pankartlarla Hükümet Caddesi Arap Camisi önünde bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Bartın Üniversitesi AGD Komisyon Başkanı Fatih Demir, ABD ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini, Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarrufun ABD ve İsrail'i hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacağını söyledi.

Bu coğrafyada Amerikan üssü ve Amerikan askeri görmek istemediklerini ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir. Böyle hadsiz ve hukuksuz bir sürece kimse reel politik söylemiyle izahat getiremeyecektir. Siyonizmin kuklası Trump ve politika yapıcıları bu küstahlıktan ve hadsizlikten mutlaka vazgeçmelidirler. Şimdi biz İslam ülkelerinden, İslam ülkelerinin hükümetlerinden içi boş kınamalar ya da lanet okumalar değil, sahici yaptırımlar bekliyoruz. Biz Amerika'ya mecbur ya da mahkum değiliz. Yapmamız gereken tüm İslam ülkeleri ve tüm mazlum halklar olarak birlikte hareket etmektir."

Demir, yapılması gerekenin D-8'i aslına ve amacına uygun olarak canlandırmak olduğunu vurgulayarak, "Yapmamız gereken bölge başkentleriyle ve bölgenin halklarıyla kucaklaşmaktır. Bu coğrafyada barışın iki şartı vardır. Bir. Amerika mutlaka evine geri dönecektir. İki, İsrail mutlaka işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Roma ve Bizans'ın akıbeti ne olduysa Amerika ve İsrail'in akıbeti de o olacaktır." diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dua etti.

- "Türkiye mazlumların hakkını savunmaya devam edecektir"

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karabük Şubesi üyesi bir grup, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını basın açıklaması yaparak protesto etti.

100. Yıl Mahallesi'nde bulunan Pazaryeri Camisi önünde toplanan grup, bir süre ABD karşıtı slogan attı.

TÜGVA Karabük Şubesi Başkan Yardımcısı Hasbi Ünal, burada yaptığı açıklamada, ''Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek, okyanus ötesinden iftira, teatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı göz etmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz.'' ifadesini kullandı.

Basın açıklaması tekbir getirilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar