ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması

- Berlin’de yüzlerce Filistinli ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto etti ve Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde çok sayıda Filistinlinin şehit edilmesine tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması

BERLİN (AA) – ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşınması Almanya’nın başkenti Berlin’de protesto edildi.

Filistinli Sivil Toplum örgütlerince ABD’nin Berlin Büyükelçiliğinin önündeki Pariser Meydanı’nda, yoğun güvenlik önlemi altında yapılan gösteriye yüzlerce kişi katıldı.

Göstericiler, Filistin ve Alman bayraklarının yanı sıra üzerinde "Kudüs Filistin'in başkentidir." ve "Geri döneceğiz." yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteride okunan bildiride, işgalci İsrail'in bugün yine Gazze şeridinde saldırılarda bulunduğuna işaret edilerek, 50'den fazla Filistinlinin şehit edildiği ve 3 bine yakın kişinin de yaralandığı anımsatıldı.

"İsrail hükümetinin Filistinlilerin kanıyla İsrail halkından puan almaya çalıştığı" vurgulanan bildiride "Siyonist işgalciler bir kez daha Filistin halkının değerli ve sevdiği vatanına saldırarak tüm uluslararası kararları ve insan hakları anlaşmalarını saygısızca çiğniyor." ifadesine yer verildi.

Bildiride, İsrail ve ABD’nin Filistin halkının hislerini hiçe sayarak Kudüs’te ABD Büyükelçiliğinin açılışını kutladıkları ve İsrail’in Filistinlilerin birliğini bozmaya çalıştığı belirtildi.

70 yıldan beri İsrail devlet terörünün baskıları altında bulunan Filistin halkının kendini savunma hakkı olduğu ifade edilen bildiride, "Almanya’yı ve Avrupa Birliği’ni hızlı bir şekilde kalıcı bir barış politikası için çaba harcamaya ve İsrail’in Filistin halkına yönelik yaptığı savaş suçlarını durdurmaya çağırıyoruz." ifadesine yer verildi.

Yorumlar