ABD'nin Batı Yakası Tehlike Altında: California'da Acil Durum İlanı

Kuvvetli fırtınaların etkisi altına girmesi beklenen ABD'nin batı yakasında acil durum ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin batı yakasında acil durum ilan edildi

ABD'nin California eyaleti, atmosferik nehir olarak adlandırılan şiddetli fırtınaların etkisi altına girdi. Pazar günü eyaletin büyük bir kısmını etkisi altına alan bu fırtınalar, ciddi sel baskınlarına ve geniş çaplı elektrik kesintilerine yol açtı. Yetkililer, 900 bine yakın ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığını bildirdi.

ACİL DURUM İLANLARI

California Valisi Gavin Newsom, eyaletin sekiz bölgesinde acil durum ilan etti. Bu karar, toplam nüfusu 20 milyonu aşan bölgelerdeki vatandaşları korumayı amaçlıyor. Acil durum ilan edilen bölgeler arasında Los Angeles da yer alıyor. Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bu tarihi bir fırtına olma potansiyeline sahip, şiddetli rüzgarlar, fırtınalar ve hatta kısa süreli kasırgalar," dedi.

SEL VE ELEKTRİK KESİNTİSİ TEHLİKESİ

Eyalet genelinde sel baskınlarının yaşanabileceği ve elektrik kesintilerinin devam edebileceği konusunda uyarılar yapıldı. Los Angeles yakınlarındaki liman kenti Long Beach'in Belediye Başkanı, bu hafta boyunca tüm yıl yağan yağmur miktarından daha fazlasının yağdığını belirtti.

ETKİLENEN BÖLGELER VE ÖNLEMLER

Acil durum ilan edilen bölgelerde, yerel hükümetler ve acil yardım ekipleri, olası sel baskınlarına karşı önlemler alıyor ve vatandaşları güvende tutmak için çalışıyor. Elektrik kesintilerini gidermek ve sel sularının tahliyesini sağlamak üzere ekipler yoğun çaba sarf ediyor.

Yorumlar