ABD'nin 7 ülkeye anti-damping vergisi uygulaması

- Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Ekinci: - "Nihai kararda marjların sıfır olacağını düşünüyoruz" - "Türk firmaları olarak ABD'li firmalara ve ABD pazarına zarar vermediğimizi biliyoruz ve birlik olarak da gerekli mecralarda savunmamızı gerçekleştiriyoruz" - "Türk firmaları olarak rekabetçi fiyatlarla çelik üretiyor ve ihracatını gerçekleştiriyoruz. ABD'li yerli üreticiler de bundan rahatsız olup bize bu tür davalar açarak çelik ithalatını engellemeye çalışıyorlar. Ancak ABD Ticaret Bakanlığı'nın bu haksızlığa fırsat vermeyeceğine inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin 7 ülkeye anti-damping vergisi uygulaması

İSTANBUL (AA) - Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, ABD'nin filmaşin ithalatına karşı yürüttüğü anti-damping soruşturmasının ön kararına ilişkin, "Nihai kararda marjların sıfır olacağını düşünüyoruz. Türk firmaları olarak ABD'li firmalara ve ABD pazarına zarar vermediğimizi biliyoruz ve birlik olarak da gerekli mecralarda savunmamızı gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekinci, ABD'nin 7 ülkeye anti-damping vergisi uygulamasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ABD tarafından Türkiye'nin de içinde bulunduğu birçok ülke menşeli filmaşin ithalatına karşı 17 Nisan 2017'den itibaren yürütülmekte olan anti-damping soruşturmasının ön kararının açıklandığını hatırlattı.

Ülkelere hesaplanan geçici anti-damping marjlarının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini, nihai kararın da ocak ayı içinde açıklanmasının beklendiğini kaydeden Ekinci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Marjlara bakıldığında Türk firmalarına hesaplanan oranların diğer ülkelere nazaran çok daha düşük olduğu görülmektedir. Ancak firmalarımızın hesaplanan bu marjlarda damping yapması söz konusu değildir. Dolayısıyla nihai kararda marjların sıfır olacağını düşünüyoruz. Türk firmaları olarak ABD'li firmalara ve ABD pazarına zarar vermediğimizi biliyoruz ve birlik olarak da gerekli mecralarda savunmamızı gerçekleştiriyoruz.

Soruşturmanın zarar aşamasını araştıran otorite, dinleme toplantısını 16 Kasım 2017'de yapacak ve inanıyorum ki kararında firmalarımızın ABD çelik piyasasına zarar vermediğini tespit edecektir. Zaten öyle bir durumda vergi marjları alınmayacaktır. Türk firmaları olarak rekabetçi fiyatlarla çelik üretiyor ve ihracatını gerçekleştiriyoruz. ABD'li yerli üreticiler de bundan rahatsız olup bize bu tür davalar açarak çelik ithalatını engellemeye çalışıyorlar ancak ABD Ticaret Bakanlığı'nın (DoC) bu haksızlığa fırsat vermeyeceğine inanıyoruz."

Açıklamada yer alan bilgiye göre, ülkelere göre geçici damping marjları şöyle:

Ülke Geçici damping marjları (Yüzde) Türkiye 2,80-8,01 Ukrayna 34,98-44,03 Güney Kore 10,9 Güney Afrika 135,46-142,26 İspanya 22,56-32,64 Birleşik Krallık 41,96-147,63 İtalya 22,06

Yorumlar