ABD'li heyetin Beytüllahim'de protesto edilmesi

- Filistin yönetimi, heyete yönelik tutumu kınadı

Google Haberlere Abone ol
ABD'li heyetin Beytüllahim'de protesto edilmesi

RAMALLAH (AA) - Filistin yönetimi, işgal altındaki Beytüllahim kentini ziyaret eden ABD'li heyetin protesto edilmesini "saldırı" olarak niteleyerek olayı kınadı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, "Filistin yönetimi Beytüllahim kentini ziyaret eden ABD'li heyete yapılan saldırıyı kınadı. Ahlaka ve Filistinlilere yakışmayan bu hareketi kabul etmiyor ve kınıyoruz." denildi.

Fetih Hareketi Devrim Konseyi üyesi Muhammed el-Liham, Beytüllahim Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaret etmek isteyen ABD Dışişleri Bakanlığı heyetinin, bir grup Filistinli aktivist tarafından kovulduğunu belirtmişti.

Filistin bayraklarını taşıyarak ABD'nin politikaları aleyhinde sloganlar atan aktivistlerin, ABD'li heyeti taşıyan konvoyu engellediğini aktaran Liham, "Aktivistler, heyeti Beytüllahim ve Filistin devletinde istemediklerini ileterek girişlerine izin vermedi." açıklamasında bulunmuş, Filistinlilerin söz konusu eylemi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma yönündeki kararını protesto amacıyla gerçekleştirdiğini ifade etmişti.

Yorumlar