ABD'li hemşire böyle anlattı! Korkunç gerçekler

Salgının yeni merkezi ABD'de ölü sayısı her geçen gün artarken ekipman eksikliği de sağlık çalışanlarına büyük zorluk yaşatıyor. Koronavirüs salgınının ön saflarında çalışan bir yoğun bakım hemşiresi, hastalarının çoğunun öldüğünü görünce yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı

ABD'li hemşire böyle anlattı! Korkunç gerçekler - Sayfa 1

35 yaşındaki yoğun bakım hemşiresi D'neil Schmall, ölümcül salgınla mücadeleye yardım için 30 Mart'ta koronavirüs salgınının küresel merkez üssü haline gelen New York'a taşındı ve o zamandan beri yoğun bakımda COVID-19 hastalarının tedavisinde yer alıyor.

ABD'li hemşire böyle anlattı! Korkunç gerçekler - Sayfa 2

D'neil, bu süreç boyunca yaşadığı zorlukları, her hastasının odasına girdiğinde onun öldüğünü görmekten yıprandığını gözyaşları içinde Instagram hesabında anlattı.

ABD'li hemşire böyle anlattı! Korkunç gerçekler - Sayfa 3

'Bir odaya girip hastalarımı ölmüş halde görmekten çok yoruldum. Odaya giriyorsun ve orada bir cansız beden var. Girdiğin her odada cansız bedenler, cesetler görüyorsun. O insanların ailelerini aramak ve acı haberi vermek zorunda olmaktan yoruldum. Bu süreçte meslektaşlarım da hayatını kaybetti, bunu görmekten de yoruldum.'

ABD'li hemşire böyle anlattı! Korkunç gerçekler - Sayfa 4

"Geçtiğimiz gün arabada eve gidene kadar ağladım, şoför 'Hanımefendi iyi misin?' dedi. İnsanların bu işin ne kadar stresli olduğunu anladığını sanmıyorum. Dünyada buna benzer şeyler için eğitildim ama bu çok başka çok stresli. Herkes çok çalışıyor ama yapacak çok işimiz var. Biz de insanız."