AB'de yeni ihbar uygulaması

- AB Komisyonu, bireylerin isimlerini vermeden rekabet kurallarının ihlaline yönelik konularda ihbarda bulunabilecekleri usulsüzlük bildirim sistemi başlatıldığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
AB'de yeni ihbar uygulaması

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, bireylerin isimlerini vermeden rekabet kurallarının ihlaline ilişkin bildirimde bulunabilecekleri bir usulsüzlük ihbar sistemi başlattı.

AB Komisyonu, bireylerin isim ve verilerini paylaşmadan rekabet kurallarının ihlaline ilişkin bildirimde bulunabilecekleri şifreli bir ihbar mesaj sistemi kullanılmaya başlandığını açıkladı.

Bu uygulama öncesinde AB Komisyonunun rekabet ve kartel incelemelerine ilişkin sadece şirketler ihbarlarda bulunabiliyordu. Rekabete engel olan yapı hakkında ihbarda bulunan şirketler para cezası almaktan kurtuluyordu.

Yeni uygulamayla, bireyler kartel ve benzeri rekabete engel olan oluşumlara ilişkin ihbarlarını AB Komisyonunun internet sitesinden yapabilecek.

AB'de faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor. AB Komisyonu, söz konusu incelemede kartel gibi rekabete veya antitröst yasalarına aykırı bir durum tespit ederse, buna son veriyor ve firmalara yüksek para cezaları uyguluyor.

Yorumlar