ABD'den terör örgütü destekçilerine yaptırım

- ABD Hazine Bakanlığı, terör örgütleri DAEŞ, El-Kaide ve El Nusra'ya destek sağladıkları gerekçesiyle 6 kişiyi "kara liste"ye ekledi

Google Haberlere Abone ol
ABD'den terör örgütü destekçilerine yaptırım

WASHINGTON (AA) - ABD Hazine Bakanlığı, terör örgütleri DAEŞ, El-Kaide ve El Nusra'ya destek sağladıkları gerekçesiyle 6 kişi hakkında yaptırım kararı aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütleriyle mücadele kapsamında Avustralya, Yemen, Kuveyt, Libya ve vatandaşı olan 6 kişinin, ABD'nin "kara listesi"ne eklendiği bildirildi.

Yaptırım listesine eklenenlerden Kuveytli Abdullah Hadi Abdal-Rahman Fayhan Sharban al-Anizi'nin, 2010'dan bu yana El-Kaide'nin üst düzey yöneticilerine aracılık yaptığı belirtilen açıklamada, şahsın ayrıca El-Kaide'nin Afganistan'daki ve El-Nusra'nın Suriye'deki faaliyetlerine finansal, materyal ve teknolojik destek sağladığı kaydedildi.

Ayrıca, Kuveytli Abdal-Muhsin Zabin Mutib Naif al-Mutayri'nin El-Nusra için Körfez ülkelerinde para topladığı gerekçesiyle listeye alındığı bildirildi.

Yemen vatandaşları Nayif Salih Salim al-Qaysi ve Ghalib al-Zaydi'ye ise Arap Yarımadası El Kaidesi (AQAP) adına faaliyet göstermekten ötürü yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

"Kara liste"ye alınan Libyalı Salmi Salama Salim Sulayman Ammar'ın da Sina Yarımadası'ndaki DAEŞ oluşumuna destek verdiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamayla, terör örgütü DAEŞ'in Libya kolunu "yabancı terör örgütleri listesi"ne almıştı.

Son olarak, Mısır kökenli Avustralya vatandaşı Mostafa Mahamed'in, El Nusra'nın üst düzey yetkililerinden biri olduğu gerekçesiyle listeye eklendiği aktarıldı.

Açıklamada, Avustralya'nın, Mahamed'i Ağustos 2015'te ekonomik yaptırım listesine aldığı bilgisine de yer verildi.

Bakanlığın yaptırım kararı çerçevesinde adı geçen şahısların ABD'de bulunan mal varlıkları dondurulurken, Amerikalıların bu kişilerle ticari ilişki kurması da yasaklandı.

Yorumlar