ABD'den tepki çekecek yeni görüntüler

ABD'de polis tarafından öldürülen siyahi genç ile ilgili tepkiler henüz dinmemişken, bir polis şiddeti vakası daha yaşandı. Amerikan polis bir kez daha siyahi genci darp ederken görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den tepki çekecek yeni görüntüler

ABD'yi karıştıran polis şiddetiyle ilgili sorun henüz çözümlenmemişken yeni bir vaka haberi daha geldi. Amerikan polisi bir kez daha siyahi genci darp ederken kameralara yakalandı. Yeni görüntülerin şiddetlenen protesto gösterilerini daha da alevlendirmesi bekleniyor. 

ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd adlı siyahi Amerikalının polis tarafından öldürülmesiyle başlayan polis şiddetine duyulan öfke dinmezken benzer bir olay da Los Angelens'ta yaşandı.

Los Angeles kentinde sabah saatlerinde çekilen bir görüntüde, polisin siyahi bir kişiye şiddet kullandığı görüldü. Görüntülerde polis, siyahi zanlıya defalarca yumruk atarken, yanında duran polisin müdahale etmemesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Siyahi ABD vatandaşının acımasız polis müdahalesiyle ölmesinin ardından, ABD'nin Minneapolis kentinde şiddetli protestolar devam ediyor. Bir polis karakolu ateşe verildi ve dükkanlar yağmalandı. Belediye olağanüstü hal ilan etti ve vali Ulusal Muhafızları ayaklanmanın bastırılması için şehirde konuşlandı.

 

Yorumlar