ABD'den işgalci Yahudilere ilk yaptırım geldi

ABD, Filistin topraklarını yasadışı yollarla işgal ederek şiddet olaylarına bulaştıkları tespit edilen "yerleşimciler"den 4'üne yaptırım uyguladı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den işgalci Yahudilere ilk yaptırım geldi

ABD yönetimi, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde yaşanan şiddet olaylarına karıştıkları ve Filistinlileri hedef aldıkları gerekçesiyle 4 İsrailli yerleşimciye yaptırım kararı aldı. Alınan son karar, ABD'nin bölgedeki artan şiddet olaylarına tepkisini gösteren ilginç bir adım olarak değerlendiriliyor.

YAPTIRIM KARARININ DETAYLARI

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, David Chai Chasdai, Einan Tanjil, Shalom Zicherman ve Yinon Levi isimli 4 Yahudi yerleşimcinin, Batı Şeria'daki şiddet olaylarını başlatmak, Filistinli sivilleri hedef almak ve evlerini yakmak gibi eylemler nedeniyle yaptırım listesine alındıkları belirtildi.

YAPTIRIMLARIN SONUÇLARI

Yaptırım listesine alınan kişilere yönelik olarak Amerikan finans sistemi içinde işlem yapma, ABD'ye vize alma ve ABD'deki varlıklarının dondurulması gibi kısıtlamalar getirildi. Ayrıca, Amerikan vatandaşlarının bu isimlerle iş yapması da yasaklandı.

ABD'NİN TUTUMU

ABD Başkanı Joe Biden, kararı içeren bir başkanlık kararnamesini imzalayarak, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yönelik yaptırımları resmileştirdi. Alınan karar, ABD'nin bölgedeki şiddet olaylarına müdahale etme niyetini ve Filistinlilere yönelik saldırıları kabul edilemez bulduğunu açıkça ortaya koyuyor.

BÖLGEDEKİ ŞİDDET OLAYLARI

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucunda en az 381 Filistinlinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi. 

Yorumlar