ABD'den dünyanın konuştuğu aşıya şerh geldi

ABD dünyanın beklediği Pfizer ve BionTech ortaklı aşıya şerh gelirken, İngiltere'nin de acele ettiği eleştirisi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den dünyanın konuştuğu aşıya şerh geldi

Amerika'nın pandemiyle mücadelesinin önde gelen üyelerinden Dr. Anthony Fauci, İngiltere'nin sağlık yetkililerinin aşı deneme verilerini ABD yetkililerinin yaptığı gibi dikkatli incelemediğini söyledi. Fauci ayrıca, İngiltere'nin aşıya onay vermesi konusunca aceleci davrandığını belirtti.

ABD'de bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, İngiltere'nin Pfizer'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını onaylayarak acele ettiğini belirterek, klinik deneylerde ortaya çıkan verileri yeterince iyi incelemediğini ifade etti.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) geçtiğimiz günlerde Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşıyı onaylamıştı. ABD'nin verileri detaylı incelediğini belirten Fauci, "Amerikan halkına bunun güvenli ve etkili bir aşı olduğunu garanti etmek için verileri çok dikkatli bir şekilde inceliyoruz. FDA ile düzenleyici bir yaklaşımın altın standardına sahibiz. İngiltere bunu o kadar dikkatli yapmadı" dedi.

Fauci, İngiltere'nin aşıya onay vermesi konusunca aceleci davrandığını belirtti.

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin Almanya'da kurduğu BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının yüzde 95 oranında etkili olduğu duyurulmuştu.

 

Yorumlar