ABD'de tüketici güveni geriledi

- Michigan Üniversitesinin raporuna göre, tüketici güveni mart sonunda 96,9'a geriledi, beklenti 97,6 seviyesindeydi

Google Haberlere Abone ol
ABD'de tüketici güveni geriledi

WASHINGTON (AA) - ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH), mart sonunda 96,9’a gerileyerek beklentinin altında kaldı.

Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Michigan Üniversitesinin raporuna göre UMICH, mart sonunda ay ortasına kıyasla 0,7 puan azalarak 96,9 oldu. Piyasaların endekse yönelik beklentisi 97,6 ile mart ortasında kaydettiği seviyede sabit kalması yönündeydi.

Beklentileri karşılamayan endeks, şubat sonuna oranla ise 0,6 puan artışa işaret etti. UMICH şubat sonunda 96,3 değerini almıştı.

Veriler, ayrıca Mevcut Ekonomik Koşullar Endeksinin 113,2’ye gerilediğini gösterdi. Tüketicilerin sadece mevcut şartlara yönelik değerlendirmesini ölçen söz konusu gösterge, mart ortasında 114,5’e çıkarak 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesinde gerçekleşmişti.

Raporda görüşlerine yer verilen Michigan Üniversitesi Tüketici Araştırmaları Direktörü Richard Curtin, farkı siyasi görüşlere sahip tüketicilerin ekonomiye yönelik değerlendirmelerinde büyük farklılıklar olduğuna dikkati çekerek, "Demokratlar yakın zamanda daha yüksek işsizlik, daha düşük gelir artışı, daha hızlı enflasyon ve resesyon bekliyor. Cumhuriyetçiler ise gelirlerin güçlü şekilde arttığı, iş imkanlarının çoğaldığı ve enflasyonun düştüğü yeni bir dönem beklentisinde." yorumunda bulundu.

Yorumlar