ABD'de silahlı çatışma

- New York'ta hırsızlık zanlıları ile silahlı çatışmaya giren bir polis hayatını kaybetti, bir polis yaralandı - Zanlılardan biri, olaya müdahale eden polisler tarafından vurularak öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
ABD'de silahlı çatışma

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentinde, hırsızlık zanlılarıyla silahlı çatışmaya giren polislerden biri öldü, biri yaralandı.

Bronx ilçesinde, ağır silahlara sahip olduğu bildirilen hırsızlık zanlıları ile polisler arasında silahlı çatışma çıktı.

Çatışmada, komiser yardımcısı Paul Tuozzolo (41) ile polis memuru Emmanuel Kwowas (30) yaralandı.

Jacobi Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınan yaralılardan, başından ve göğsünden vurulan Tuozzolo, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kwowas'ın ise hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.

Paul Tuozzolo'nun 19 yıllık mesleki kariyerinin bulunduğu, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Çatışmaya giren hırsızlık zanlılarından Manuel Rosales ise olay yerindeki diğer polisler tarafından vurularak öldürüldü.

- "Çok iyi bir adamı kaybettik"

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ile Emniyet Müdürü James O'Neill, olay sonrası polislerin kaldırıldığı tıp merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kentin ve New York Polis Departmanı (NYPD) ailesinin çok iyi bir adamın kaybı nedeniyle yasta olduğunu vurgulayan Blasio, "Hayatını bizi korumaya ayırmış çok iyi bir adamı kaybettik." diye konuştu.

Yorumlar