ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi martta geriledi

- Ülkede ISM İmalat Sanayi Endeksi, martta beklenti paralelinde 57,2'ye gerileyerek son 2,5 yılın zirvesinden indi - Mart ayı PMI İmalat Sanayi Endeksi de 53,3 ile son 6 ayın en düşük seviyesini kaydetti

Google Haberlere Abone ol
ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi martta geriledi

WASHINGTON (AA) - ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi, martta beklenti paralelinde 57,2'ye geriledi.

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan İmalat Sanayi Endeksi, martta önceki aya kıyasla 0,5 puan azalarak 57,2 oldu. Böylece son 2,5 yılın zirvesinden inen endekse yönelik piyasa beklentisi de 57,2 seviyesindeydi.

Endekse yönelik raporda, sanayi sektörünü oluşturan 18 alt endüstriden elektronik, petrol ve bilgisayar üretimini içeren 17'sinin mart ayında genişleme gösterdiği belirtildi.

Ülkede yine bugün açıklanan mart ayı PMI İmalat Sanayi Endeksi de 53,3 ile son 6 ayın en düşük seviyesini kaydetti. Uluslararası finans kuruluşu IHS Markit tarafından ölçülen endekse yönelik beklenti 53,5 seviyesindeydi.

PMI İmalat Endeksi, yılın başında 55’e yükselerek 22 ayın en yüksek seviyesinde gerçekleştikten sonra şubatta 54,2’ye gerilemişti.

ISM ve PMI endekslerin 50 ve üzerinde değerler alması sektördeki genişlemeye, 50'nin altında kalması ise daralmaya işaret ediyor.

ISM İmalat Sanayi Endeksi, son 7 aydır eşik olarak kabul edilen 50’inin üstünde seyrediyor.

Yorumlar